Ku stengte vei med vasketrommel på hodet

Måtte dopes ned - og fikk nytt navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bilistene skjønte ingenting, men kua var visst enda mer forvirret, der hun vimset omkring i veibanen i Innerdalen på Hitra med en vaskemaskintrommel på hodet og skapte fullstendig trafikkaos.

- Jeg var på vei til jobb da det plutselig kom ei ku i veibana med en diger metallting på hodet. Først trodde jeg hun hadde vært hos dyrlegen og fått en skjerm på hodet slik som hunder får, men så så jeg at det en gammel trommel, sier Bjørn Magne Moen.

Kua virret fram og tilbake og forårsaket full stopp i trafikken. 15 - 20 biler stod i kø i ti minutters tid.

- Trodde hun skulle knuse panseret

- Kua så ut til å helt ha mista retningssansen, og gikk bare i den retningen hun så, altså rett fram. På et tidspunkt kom hun mot bilen min og la trommelen opp på nummerskiltet. Jeg så for meg at hun skulle løfte på hodet og knuse panseret mitt, sier Moen.

Heldigvis trakk kua seg tilbake før det skjedde. Men hun kom igjen, inn mot sida på bilen denne gang.

- Jeg måtte skyve henne vekk, sier Bjørn Magne Moen, som er fotograf av yrke og derfor fikk foreviget det forvirrede dyret.

Måtte dopes ned

STENGTE VEIEN: Ei uheldig ku stakk hodet opp i en gammel tørketrommel og ble svært forvirra. Foto: Bjørn Magne Moen/ <a href=
STENGTE VEIEN: Ei uheldig ku stakk hodet opp i en gammel tørketrommel og ble svært forvirra. Foto: Bjørn Magne Moen/ Vis mer

Så dukket eieren, gårdbruker Paul Sverre Skaget, opp og geleidet kua av veien og de tre kilometerne hjem til gården. Den halvannet år gamle kua måtte dopes ned av dyrlegen for å få trommelen fjernet.

- Men nå har hun det bare bra, sier bonden til Dagbladet.no.

Årsaken til hendelsen var at kviga og tre andre kuer rømte fra innhegningen.

- De brøt seg ut og tok seg fram til en søppelplass. Det var der hun satte seg fast i trommelen, forklarer eieren.

Får navn etter trommelen

Nå blir kua oppkalt etter merket på vaskemaskintrommelen

- Evalett var merket, og det blir navnet på ku nummer 438. Det er jo et ganske fint navn, synes du ikke? sier Paul Sverre Skaget.

Han forteller at alt står bra til med kua nå .