Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kucinich trekker seg

Enda en kandidat faller fra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kampen om å bli nominert som demokratenes presidentkandidat er åpenbart blitt for hard for Dennis Kucinich (61), som nå takker for seg.

Kucinich, som sitter i Representantenes hus for Ohio, fortalte torsdag Cleveland-avisa The Plain Dealer at racet er over for hans del, og at han vil utdype dette yttterligere utpå dagen fredag.

Antikrig

Kucinichs store kampsak har hele tida vært snarlig tilbaketrekking fra Irak, som i 2004, da han også deltok i nominasjonsprosessen.

Men Kucinich, som er av kroatisk og irsk avstamning, har hatt vanskelig for å bli sett i årets tøffe heat, der Obama og Clinton har overskygget de fleste av de andre kandidatene.

Flere ganger har han ikke engang fått delta i kandidatdebattene, og de få gangene han har vært omtalt, har mediene vært vel så opptatt av hans 30-årige britiske kone Elizabeth som av ham.

Motstand

Kucinich forsikrer overfor The Plain Dealer at han akter å fortsette sin gjerning i Kongressen, men det kan bli lettere sagt enn gjort; mens han har drevet valgkamp, har flere motkandidater til setet hans i Representanthuset meldt seg.

STILT I SKYGGEN: Dennis Kucinich (61) har ikke hatt oddsene på sin side i årets nominasjonsprosess; ikke bare er han blitt overskygget av motkandidatene Obama og Clinton - kona Elizabeth (30, t.v.) har fått vel så mye oppmerksomhet som ham de få gangene mediene har omtalt Ohio-representanten. Foto: JOHN KUNTZ/THE PLAIN DEALER/AP/SCANPIX
STILT I SKYGGEN: Dennis Kucinich (61) har ikke hatt oddsene på sin side i årets nominasjonsprosess; ikke bare er han blitt overskygget av motkandidatene Obama og Clinton - kona Elizabeth (30, t.v.) har fått vel så mye oppmerksomhet som ham de få gangene mediene har omtalt Ohio-representanten. Foto: JOHN KUNTZ/THE PLAIN DEALER/AP/SCANPIX Vis mer

Kucinich er den andre profilerte demokratkandidaten som kaster inn håndkleet denne måneden; for to uker siden kunngjorde New Mexico-guvernør Bill Richardson at løpet ble for tøft.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media