- Kugalskap, hvilken kugalskap?

HIRTSHALS (Dagbladet): Kugalskap eller ikke, tidlig i går morges strømmet norske danskebåtfarere som vanlig til Poul Winthers slagteri i Hirtshals for å fylle opp kjøttkvoten til returen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Noen minutter over åtte på morgenen trampet en hel horde av båten og satte kursen for kjøttdiskene. Enkelte kjøpte ufortrødent oksekjøtt som om ingenting hadde hendt. Andre holdt seg til svinekjøtt. Atter andre hadde slett ikke fått med seg nyheten om at det var oppdaget et tilfelle av kugalskap i Danmark.

- Jeg har hørt at det kunne være noe galt med osten etter at en døde av listeriabakterien i Norge. Men kugalskap har jeg ikke hørt noe om. Og så vi som har kjøpt kjøttdeig, sier Wenche Olsen fra Oslo .

- Hadde vi visst dette, hadde vi nok handlet litt mer forsiktig, sier Ingun Lindén og Eva Dahl og kikker ned i handleposene.

- Ja ja. Blir vi sjuke, så blir vi sjuke, sier de.

Tør ikke

Andre hadde mer bevisste valg.

- Nei, vi har ikke kjøpt oksekjøtt i det hele tatt, etter at vi fikk nyheten på båten, sier Veslemøy og Bjørn Sørensen.

De som kom med båten fra Kristiansand seinere på dagen, var betydelig mer skeptiske.

- Nei, jeg tør ikke kjøpe. Vi fikk streng beskjed av tolleren i Kristiansand om at vi ikke måtte ta med oksekjøtt hjem, sier Åse Farbrot fra Lyngdal til Dansk TV2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.