Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kugalskap i Sverige

Fryktet BSE-smitte funnet i tolv år gammel ku.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første tilfellet av kugalskap er bekreftet i Sverige, skriver Expressen.se. En tolv år gammel ku på en gård i Hallstaberg i Björksta ble avlivet for noen dager siden på grunn av mistanke om kugalskap.

I dag kom beskjeden om at kua hadde den fryktede BSE-smitten.

-Vi har fått bekreftet smitten fra et laboratorium i England, sier veterinær Maria Nöremark ved Statens veterinærmedisinske anstalt til Expressen.

Andre kuer på den aktuelle gården vil bli avlivet og undersøkt.

- Vi kommer til å avlive de dyrene som har fått samme fór som den kua som er smittet. Deretter tester vi dem. Vi kommer også til å se nærmere på fóret, og eventuelle risikofaktorer som ennå ikke er oppdaget, sier Nöremark.

Brødrene Gustaf og Robert Kihlin driver gården som nå er hjemsøkt av kugalskap. De har 52 voksne dyr, to okser, 26 ungdyr og 22 kalver på gården som produserer biffkjøtt.

SMITTET: I dag kom svaret. Kua, av rasen Charlois, på en gård i Björksta utenfor Västerås i Sverige, har den fryktede BSE-smitten. Foto: Scanpix
SMITTET: I dag kom svaret. Kua, av rasen Charlois, på en gård i Björksta utenfor Västerås i Sverige, har den fryktede BSE-smitten. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!