Kugalskapen nærmer seg

Tyskland har registrert sitt første tilfelle av kugalskap. Inntil i dag har tyske bønder insistert på at ingen av deres dyr lider av den fryktede sykdommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag måtte Tysklands landbruksminister innrømme at to dyr har testet positivt på BSE-prøver. All buskap og utstyr ved gården er nå satt i karantene. Tyskland har tidligere hatt seks tilfeller av kugalskap, men da har det dreid seg om importerte dyr. Denne gangen er det to dyr som er født i Tyskland som er blitt smittet av den fryktede sykdommen, melder AP.

Kuskrekk

Smittenyheten er foruroligende for britiske helsemyndigheter. De trapper opp overvåkingen av importert kjøtt, som allerede er i høy beredskap etter nyheten om spredningen av kugalskap i Frankrike.

Men britene vil ikke stanse importen fra Frankrike slik, Hellas, Italia, Spania, Østerrike og Nederland har gjort.

Norske myndigheter vil ikke stanse importen av fransk storfekjøtt til Norge, opplyser direktør i Statens Næringsmiddeltilsyn Gunnar Jordfald.

Tyske myndigheter vil heller ikke innføre importforbud på utenlandsk kjøtt, men krever bedre merking av kjøtt fra Storbritannia. Der har over 80 mennesker dødd av Creutzfeldt-Jacob sykdom, en sykdom som trolig smitter gjennom storfe smittet av kugalskap.

SPREDNING: Kugalskap er nå oppdaget i Schleswig-Holstein i Tyskland.
BEVISET: Bio-tekniker Dirk Minnack med en hjerneprøve fra en av de to syke kyrne.