Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kula kom i samme øyeblikk som lunta tok fyr

Brillene reddet øyet til Marius.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Totalt 15 personer har fått øyeskader etter et ublidt møte med fyrverkeri på nyttårsaften. Sju av dem er alvorlig skadd.

Marius Borge er en av de som kunne blitt alvorlig skadet. Han ble reddet av beskyttelsesbrillene da han skulle fyre opp et lite fyrverkeribatteri under nyttårsfeiringa i Slitu i Østfold.

- I samme øyeblikk som lunta tok fyr, kom kula. Jeg stod ikke lent rett over, heller litt på siden, men den kom ut på skrå, sier Borge til Dagbladet.

Fyrverkerikula traff rett under øyet hans. Brillene knakk og smelta delvis, men reddet øye. Borge fikk i stedet en kraftig blåveis.

- Jeg fikk meg en trøkk. På legevakta sa de at jeg hadde hatt flaks og at det var bra jeg hadde brukt briller.

- Litt øm Borge la i dag tidlig ut bildet av blåveisen på Facebook.

- Godt nytt år til alle. Dette går bra. Litt øm under øyet, men ellers bra. Godt å se at sikkerhetsutstyr fungerer, skrev han.

- Hadde nok ikke sett noe på det øyet i dag, om briller ikke hadde vært brukt...

Han er glad barna var plassert på trygg avstand.

Borge jobber som teknisk sjef i TV-produksjonsselskapet Mastiff og skal etter planen fly til Mexico fredag for å være med på Paradise Hotell-innspillingen.

- Jeg tar en ekstra tur innom legevakta for å vurdere om det vil gå greit å fly såpass langt, men tror det skal gå bra, sier han.

Vil ha informasjon Batteriet som ga Borge blåveisen var av type F16 fra produsenten Festival fyrverkeri.

Daglig leder Bjørn Tore Bergmann er ikke kjent med hendelsen, men sier på generelt grunnlag følgende om selskapets sikkerhetsrutiner:

- En skade er alltid en for mye og det er trist når slike ting skjer. Vi har egne folk og rutiner for å hente inn informasjon og kommunisere med personer som melder om hendelser og reklamasjoner. Vi ber de som har opplevd uheldige episoder om å ta vare på produktet, og vi er interessert i mest mulig informasjon om det som har skjedd, sier Bergmann til Dagbladet.

Oslo universitetssykehus opplyser for øvrig til NRK at ingen fikk øyeskader som følge av fyrverkeri i Oslo under årets nyttårsfeiring. Men det totale tallet for hele landet, viser at 15 personer har fått øyeskader over hele landet.

Det er en nedgang fra 17 skader i den forrige nyttårsfeiringen. Det er imidlertid to flere som har fått alvorlige skader.

— Sju av de 15 er alvorlig skadd. De åtte andre har øyeskader som er moderat alvorlige. Ingen av de skadde, rapporterer å ha brukt vernebriller, sier overlege Nils Bull ved øyeavdelingen på Haukeland universitetssjukehus i en pressemelding.

REDDET ØYET: Brillene brakk, men øyet ble reddet. Foto: Privat
REDDET ØYET: Brillene brakk, men øyet ble reddet. Foto: Privat Vis mer