Kulda fortsetter

Finnmarkingene bør knyte pelslua strammere, for onsdag er det ventet enda lavere temperaturer enn målingene som ble registrert tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sibirkulda som har strømmet inn over Nordkalotten de siste dagene gir seg ikke med det første. I Finnmark har det ikke vært målt så lave temperaturer siden 1918. Ikke uventet er det de to offisielle værstasjonene i Karasjok kommune - Cuovddatmohkki og Karasjok - som tirsdag morgen kunne registrere de laveste temperaturene. Med sine minus 47,3 grader satte Cuovddatmohkki ny lokal kulderekord, mens Karasjok lå få tideler bak, med «bare» minus 46,8 grader. Den 18. januar 1918 kunne værobservatøren i Karasjok notere minus 50,0 grader, mens den absolutte norgesrekorden for kulde stammer fra 1. januar 1886, da det ble notert minus 51,4 grader i Karasjok.

- Så kaldt som dette har det ikke vært i den nordlige landsdelen på over 80 år, opplyser værobservatør Bernt Lie i Bærum til NTB.

Kulda fortsetter

Ved Vervarslinga for Nord-Norge forteller statsmeteorolog Ola Mellem at kulda fortsetter kommende døgn, og at det kanskje blir enda kaldere i Finnmark.

- Det er ventet at det svake østlige vinddraget skal minke, så forutsetningene er til stede for enda lavere temperaturer, selv om det er vanskelig å si med sikkerhet, sier Ola Mellem til NTB.

Værvarslet forteller videre at det blir forholdsvis kaldt torsdag og fredag også, men så er det ventet gradvis stigende temperatur mot helga.

(NTB)