Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kulda kommer innover landet for fullt i morgen

Ingen tegn til mildvær på lang, lang tid.

SURT OG KALDT:  Det vil bli ned mot ti minusgrader på Østlandet, men vinden vil få det til å virke kaldere. Foto: Hans A Vedlog/Dagbladet.
SURT OG KALDT: Det vil bli ned mot ti minusgrader på Østlandet, men vinden vil få det til å virke kaldere. Foto: Hans A Vedlog/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er bare å hamstre ved og finne fram alt av ullplagg - kulda har kommet for å bli. Vind fra øst og nordøst vil imidlertid spare oss for de ekstremt lave temperaturene. Samtidig fører vinden til at det vil føles kaldere enn det er.

Sjekk været der du bor.

- Det ser ut til at kulda kommer innover landet for fullt i morgen og onsdag. Hovedinntrykket er at det blir tørt og kaldt. Det er ikke sikkert at det blir ekstremkulde, men fordi det vil bli vind, vil det vil nok føles langt kaldere enn det termometeret viser, sier vakthavende meteorolog Roar Inge Hansen ved Storm Weather Center.

- Til midten av desember Og det er lite håp å spore for de av oss som håpet på at kulda ville bli forbigående.   

- Det ser ut til at kulda skal fortsette mot midten av desember. Det er ingenting som tyder på at det vil snu til mildvær, sier Hansen. 

På Østlandsområdet er det forventet temperaturer ned mot ti minusgrader.  

- I og med at det blåser så mye, så er det ikke sikkert at det blir mer enn ti minus i dagene framover. Men vinden vil gjøre at det føles kaldere, sier Hansen.

Snøen uteblir
Vestlandet og Trøndelag kan belage seg på temperaturer mellom 20 og 25 minusgrader i løpet av uka, med øst- og nordøstlig vind. Røros er for øyeblikket kaldest i landet med 20 minusgrader.  

- Der oppe vil det fortsette å være kaldt, men det kan bli en endring fram mot helga. Da vil det kanskje gå over til å bli vestavind og mildere, sier Hansen.  

Snøen uteblir imidlertid over hele landet, med unntak av ett sted.  

- I Nord-Norge blir det stort sett fint vær, mens Finnmark er det stedet i landet som er mest utsatt for snøbyger. Der blir det også kaldere etter hvert. Mot slutten av uka kan det gå ned mot minus 35 grader på Finnmarksvidda.  

Blir været som forventet, kan det bli den kaldeste november måned siden 80-tallet.  

- Vi er allerede nærmere to grader under normalen. Om temperaturene i slutten av måneden blir som forventet, vil det være mellom tre og fire grader under normalen. Størst avvik i forhold til normalen er i Trøndelag, sier Hansen.  

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!