Kulda øker Bentes gullsjanser

LAHTI (Dagbladet.no): Bente Skari gleder seg over kuldegradene som har lagt seg over VM-byen foran jaktstarten i morgen. - Det er til min fordel, sier Bente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til lørdag ble det kaldere i Lahti, og gullvinner Bente Skari oppgraderer medaljesjansene sine når gradene synker.

- Forholdene i løypene har forandre seg til min fordel. Det har blitt skarp og fast i sporene, sier Bente trekvart døgn før rennet starter.

- Det kan selvfølgelig endre seg igjen, men de disse forholdene har jeg muligheter. Da får jeg større sjanser til å være med inn, sier hun.

Minutts ledelse

Jaktstarten begynner med en klassisk femkilometer kl. 09 i morgen. Fem og en halv time etter starter skøytingen. Som klassiskekspert vet Bente godt at hun trenger en solid ledelse dersom hun skal være med i kampen om medaljene.

- Skal jeg være sikker på gullet må jeg ha ett minutts ledelse før skøytingen. Det er vanskelig på bare fem kilometer, sier Bente.

Men optimismen og håpet har allerede begynt å krype inn hos Bente.

- Er jeg med inn i bakken før mål, da kan alt skje.

I dag var Bente på nytt ute i sporet og hun sier til Dagbladet.no at kroppen bare føltes «OK». Men seieren torsdag beviste at hun er i gullform, og trolig blir sjansene i morgen avgjort av skivalget.

- Små marginen kan avgjøre alt. Feil ski kan skille mellom første og femteplass, sier Bente.

To debutanter på startstreken

Jentetrener Svein Tore Samdal tok ut fire jenter til jaktstarten i morgen. Her har du trenerens mål:

,|Skari: - Bente kan gå først ut etter klassisk. Vi håper på medalje, men er hun blant de fem beste er vi fornøyd.

,|Marit Bjørgen: - Hun er sterkest i klassisk, men har vist framskritt på skøyting. Håper hun havner blant de første 20-25.

,|Vibeke W. Skofterud: - Vibeke er jevn i begge stilarter. Samme forhåpninger til henne.

,|Tina Bay: - Tina har slitt med formen, men er på vei tilbake. Vi håper på en plass mellom 15 og 20, med muligheter høyere opp.