KAMPEN OM ALEPPO:

Kulda skaper problemer for evakueringen i Øst-Aleppo: - I går frøs et spedbarn ihjel. Vi kunne ikke gjøre noe. Bare begrave ham

Mandag ble rundt 5000 evakuert. 

KRIG: Evakuerte barnefamilier prøver å holde varmen over et bål. I dag ble rundt 5000 personer fra Øst-Aleppo evakuert. Foto: Sipausa / NTB Scanpix
KRIG: Evakuerte barnefamilier prøver å holde varmen over et bål. I dag ble rundt 5000 personer fra Øst-Aleppo evakuert. Foto: Sipausa / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Minusgrader, vind og lite klær. Syrere som evakueres fra Øst-Aleppo kjemper mot kulda.

Frilansjournalist Zouhir Al-Shimale meldte tidligere i dag at mens de ventet på bli evakuert fra Øst-Aleppo i går, ble de vitne til at et spedbarn døde.

- Da vi ventet om natta, døde en baby av kulda. Vi kunne ikke gjøre noe. Bare begrave ham, skriver frilansjournalisten i en Twitter-melding.

- Barbarisk

Også frilansjournalist Bilal Abdul Kareem har publisert en video som viser at temperaturen går mot minusgrader om nettene.

At barn dør mens de blir evakuert, engasjerer folk på Twitter. Blant annet skriver Zaher Sahloul, lederen av hjelpeorganisasjonen American Medical Society at det er barbarisk.

- Så barbarisk. Barn i Aleppo dør av ekstrem kulde mens de venter, skriver Sahloul.

5000 evakuert i dag

Siden evakueringen startet torsdag, har tusenvis blitt evakuert fra Øst-Aleppo.

Tidligere i dag vedtok FNs sikkerhetsråd å sende FN-observatører til området for å overvåke evakueringen av sivile og opprørere.

Dagbladet får opplyst fra Røde Kors at 75 busser har transportert ut rundt 5000 mennesker fra Øst-Aleppo i løpet av mandag. I tillegg er 500 mennesker evakuert fra de opposisjonsbeleirede områdene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer