Sommerværet:

Kuldegrader flere steder

Selv om sommeren har kommet, våknet mange til iskaldt vær fredag.

SNØPLOG PÅ GRESSKLIPPEREN - I HARSTAD:

Sommermåneden juni er her, men snøen daler likevel flere steder i vårt langstrakte land Video: Sindre Jakobsen. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Juni har bydd på sommerlige temperaturer for mange, men det gjelder ikke nødvendigvis minimumstemperaturene, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

- Det har vært kalde morgentimer i dag. Opp i høyden og inn i landet har det også blitt observert kuldegrader, skriver meteorologene.

I Sør-Norge ble det blant annet registrert minus 4,2 grader på Hovden, minus 3,6 grader på Lauvkollmyr, og Rena kunne skilte med minus 4,2 grader fredag morgen.

Torsdag var det også mange i Nord-Norge som våknet til snø.

En sylfersk Reodor Felgen-oppfinnelse fra Harstad viser de store kontrastene i været i vårt langstrakte land (1699 kilometer i luftlinje) ved inngangen til vårmåneden juni. Sommermåneden juni, sier mange bestemt.

Avisa iHarstad viste først kombinasjonsoppfinnelsen fra Trondenes ved Harstad sentrum.

- Det var riktignok 31. mai, men på morgenen 1. juni var det også nysnø på bilen, sier oppfinneren Sindre Jakobsen (31) til Dagbladet.

Han har bakgrunn som elektriker, og er vant til å skru og kople for å få ulike elementer til å fungere sammen.

I dette tilfellet brukte han snøplogen på en av lekebilene til sønnen Didrik (5).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer