Kulden tar liv i Peru

Regjeringen innfører unntakstilstand i over halvparten av landet.

<strong> KALDT:</strong> Tykke klær og topplue er påkrevd for denne jenta på farens skuldre i et fattig område i Perus hovedstad Lima. Myndighetene har iverksatt en helsekampanje, særlig innrettet mot barna, og erklært unntakstilstand i 16 provinser på grunn av kulden. FOTO:ENRIQUE CASTRO-MENDIVIL /REUTERS/SCANPIX
KALDT: Tykke klær og topplue er påkrevd for denne jenta på farens skuldre i et fattig område i Perus hovedstad Lima. Myndighetene har iverksatt en helsekampanje, særlig innrettet mot barna, og erklært unntakstilstand i 16 provinser på grunn av kulden. FOTO:ENRIQUE CASTRO-MENDIVIL /REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Etter en av de kaldeste vintrene på flere tiår har regjeringen i Peru innført unntakstilstand i over halvparten av landet.

Unntakstilstanden skal lette leveransene av mat, medisiner, ulltepper og vaksine, opplyser helseminister Oscar Ugarte.

Over 400 mennesker har mistet livet direkte og indirekte som følge av kulden, de fleste av disse på grunn av influensa, ifølge avisen La Republica.

I områder i Andesfjellene som ligger på over 3.000 meters høyde, er det målt helt ned til 23 minusgrader.

Men også i regnskogområdene, der mennesker og dyr normalt kan regne med rundt 30 varmegrader, har temperaturen tidvis vært på bare 10 grader.

I hovedstaden Lima har innbyggerne frosset og hutret med temperaturer på 8 grader, det laveste som er målt på 46 år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer