Kulderekord i Karasjok

BODØ (NTB): Det er iskaldt i nord. I Karasjok ble det i dag meldt om 55 minusgrader. Det er uoffisiell norgesrekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Også i Bodø, som nylig ble kåret til Norges mest forblåste by, må en kle seg godt skal en bevege seg utendørs. Minus 12 grader og sterk kuling gir en effektiv temperatur på 40 minusgrader.

Statsmeteorolog Bjørge Jansen ved Vervarslinga for Nord-Norge sier til NTB at hele den nordlige landsdelen «ligger på is».

- Enten er det vindstille og sprengkaldt, eller så er det kuldegrader og vind, helt opp til sterk storm, sier Jansen.

I morges meldte NRK Sameradioen om en uoffisiell måling fra Karasjok som fortalte om 55 iskalde minusgrader. Målingen ville kvalifisert til norgesrekord om den var blitt foretatt ved en av målestasjonene til Det norske meteorologiske institutt, men instituttet registrerte «bare» 44,5 minusgrader i Karasjok natt til onsdag. Den laveste temperaturen målt noensinne i Norge er minus 51,4 grader, også den målt i Karasjok, 1. januar 1886.

Statsmeteorolog Bjørge Jansen ved Vervarslinga for Nord-Norge sier til NTB at nordlendingene må belage seg på kaldt vær ennå en stund.

I morgen blir det noe høyere temperaturer sør for Bodø, men mildt blir det ikke, og til alt overmål kan det komme nedbør flere steder uten at det nødvendigvis blir høyere temperaturer av den grunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer