Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kulderekord i Karasjok

BODØ (NTB): Det er iskaldt i nord. I Karasjok ble det i dag meldt om 55 minusgrader. Det er uoffisiell norgesrekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også i Bodø, som nylig ble kåret til Norges mest forblåste by, må en kle seg godt skal en bevege seg utendørs. Minus 12 grader og sterk kuling gir en effektiv temperatur på 40 minusgrader.

Statsmeteorolog Bjørge Jansen ved Vervarslinga for Nord-Norge sier til NTB at hele den nordlige landsdelen «ligger på is».

- Enten er det vindstille og sprengkaldt, eller så er det kuldegrader og vind, helt opp til sterk storm, sier Jansen.

I morges meldte NRK Sameradioen om en uoffisiell måling fra Karasjok som fortalte om 55 iskalde minusgrader. Målingen ville kvalifisert til norgesrekord om den var blitt foretatt ved en av målestasjonene til Det norske meteorologiske institutt, men instituttet registrerte «bare» 44,5 minusgrader i Karasjok natt til onsdag. Den laveste temperaturen målt noensinne i Norge er minus 51,4 grader, også den målt i Karasjok, 1. januar 1886.

Statsmeteorolog Bjørge Jansen ved Vervarslinga for Nord-Norge sier til NTB at nordlendingene må belage seg på kaldt vær ennå en stund.

I morgen blir det noe høyere temperaturer sør for Bodø, men mildt blir det ikke, og til alt overmål kan det komme nedbør flere steder uten at det nødvendigvis blir høyere temperaturer av den grunn.

BITENDE KALDT:</B> Utendørs opphold i Bodø føltes det ganske guffent i dag: Temperaturen var minus 12 grader og vinden lå på sterk kuling, tilsvarende 40 effektive minusgrader.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!