Kulefunn nytt bevis

Ei kule fra som funnet i et tre blir et av politiets sterkeste bevis under dagens fengslingsmøte i trippeldrapssaken. Politiet mener kula, som Lars Grønnerød sier er avfyrt med en revolver han solgte til Per Kristian Orderud, stammer fra et av de to våpnene som ble brukt under drapene på Orderud gård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kula, som ifølge VG ble funnet i et tre på Kolbotn utenfor Oslo, er nå sammenlignet med kuler som ble funnet på Orderud gård etter drapene. Det er Lars Grønnerød, en av de fire siktede, som har forklart at han i fjor sommer drev prøveskyting med sin revolver ute i skogen. Politiet mener prosjektilet fra prøveskytinga stammer fra samme revolver som avfyrte kulene som ble funnet i Anne Orderud Paust og hennes far, Kristian Orderud.

Ny vending

Etter at de tekniske undersøkelsene nå identifiserer et av drapsvåpnene, tar saken dermed en dramatisk vending. Politiet mener de nå har et håndfast bevis som knytter Lars Grønnerøds revolver - en Colt Police Special - sterkere til drapene. Grønnerød har tidligere forklart til politiet at han, halvannen måned før drapene, solgte våpenet til Per Kristian Orderud.

Per Kristian Orderuds forsvarer, advokat Cato Schiøtz, vil foreløpig ikke kommentere disse opplysningene.

Åpent rettsmøte

Dagens fengslingsmøte i Nedre Romerike forhørsrett blir i dag ført for åpne dører. Det blir første gang i denne saken at publikum og presse får anledninge til å følge fengslingsmøtene.

Pressen vil likevel ikke kunne referere fra rettsforhandlingene, siden det er referatforbud i forhørsretten. Det er ventet at politiet vil be om fire nye uker i varetekt for alle de fire siktede.