OVERLEVDE: Bilen Arun Jadhav satt i ble kapret, og de andre passasjerene, blant dem anti-terrorsjef Karkare, døde momentant. Etter skuddramaet overtok terroristene bilen og kjørte gjennom de mørke gatene i Mumbai i 10 minutter, før det hele var over. Foto: AP Photo/Rajanish Kakade, File
OVERLEVDE: Bilen Arun Jadhav satt i ble kapret, og de andre passasjerene, blant dem anti-terrorsjef Karkare, døde momentant. Etter skuddramaet overtok terroristene bilen og kjørte gjennom de mørke gatene i Mumbai i 10 minutter, før det hele var over. Foto: AP Photo/Rajanish Kakade, FileVis mer

- Kulene fløy mot oss

Politimannen gjemte seg i baksetet da Mumbai-terroristene kapret bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 (Dagbladet.no): 195 personer er meldt døde etter at terrorister gikk løs på Mumbai sist onsdag. 300 personer er skadd, og politimannen Arun Jadhav er en av dem.

Fra sykehussenga på Bombay sykehus, snakker han nå om de dramatiske minuttene da terroristene kapret politibilen han satt i og skjøt kollegene hans.

Jadhav skulle til togstasjonen Chhatrapati Shivaji etter at de første rapportene om skyting tikket inn, skriver Indian Express.

- Jeg gikk inn på kontoret og hentet to maskingevær, 70 runder med ammunisjon, og pistolen min. Men jeg og en annen politimann kunne ikke finne skuddsikre vester, sier han.

Idet han kom frem til togstasjonen fikk han beskjed om i stedet å reise til Cama-sykehuset, hvor terroristene hadde beleiret seg, skriver avisa.

Overlevde i baksetet
Da Jadhav kom fram til sykehuset, møtte han spesialist Vijay Salaskar, anti-terrorsjef Hemant Karkare og politimann Ashok Kamte på utsiden. Før de rakk å rykke inn, fikk de melding om at terroristene hadde reist i en rød bil på vei til et annet sykehus. De tok straks opp jakten.

Etter kort tid fikk sjåføren beskjed om å stoppe slik at Salaskar kunne overta kjøringen. Jadhav ble sittende i baksetet sammen med en annen tjenestemann.

- Vi kjørte sakte fremover da vi så den røde bilen. Da vi var rundt hundre meter unna bilen ble vi fullstendig overrasket av et angrep. Bak noen trær på venstre side av veien fløy kulene mot oss, og vi klarte ikke gjøre noe. Karkare, Salaskar og Kamte døde på stedet. Kamte fortsatte faktisk å skyte med maskinpistolen mens han døde, sier Jadhav.

Da skytingen stoppet, åpnet terroristene bildøren og begynte å fjerne likene til anti-terrorsjefen og de andre politimennene i forsetene, før de satte seg inn og kjørte.

Det de ikke var klar over var at Jadhav og en annen politimann fortsatt var i live i baksetet.

Men på et tidspunkt, forklarer Jadhav, så begynte telefonen til kollegaen hans å ringe, og terroristen skjøt han umiddelbart, skriver AP.

- Han så seg ikke engang tilbake, han bare skjøt. Jeg tror han fortsatt var i live. Det var de skuddene som drepte han, sier Jadhav.

Bilturen etter skytingen var nervepirrende for Jadhav. Han prøvde å få tak i våpenet sitt, men klarte det ikke.

- Jeg prøve å få tak i pistolen, men det gikk ikke. Til slutt punkterte et av dekkene og terroristene forlot bilen, sier han.

Eneste overlevende terrorist
Etter punkteringen stoppet terroristene den første bilen de så, og kjørte på nytt av gårde. Jadhav klarte da å komme seg frem til politiradioen og gi beskjed om skadene og hvor terroristene var på vei.

Litt senere fikk politiet blokkert veien og begynte å skyte mot terroristene. En av terroristene ble drept, og en arrestert - den eneste terroristen som ble arrestert i løpet av hele terrorangrepet i Mumbai.

Nå ligger Jadhav i sykehussengen og gjenskaper episoden om og om igjen.

- Jeg skulle ønske jeg klarte å heve pistolen min, sier han.

Les også: Innenriksministeren går av etter bagatellisering av terrorangrepet.

BEGRAVET: Anti-terrorsjef Hemant Karkare ble drept i det samme angrepet.  Foto: REUTERS/Stringer  (INDIA)
BEGRAVET: Anti-terrorsjef Hemant Karkare ble drept i det samme angrepet. Foto: REUTERS/Stringer (INDIA) Vis mer