Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kulene fløy og slagene haglet da bryllupsgjestene angrep

Far og sønn fra Drammen risikerer syv år bak fengselsmurene i India etter bryllupsfest.

ÅSTEDET: Her ved det idylliske hotellet Green Fields i Punjab skal bryllupsgjestene ha havnet i heftige kamper med eiere og ansatte.
ÅSTEDET: Her ved det idylliske hotellet Green Fields i Punjab skal bryllupsgjestene ha havnet i heftige kamper med eiere og ansatte. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Brudgommen og åtte av hans slektninger ble lørdag fengslet av politiet etter bryllupsbråk. Blant disse er to nordmenn, en far og hans sønn fra Drammen.

De er mistenkt for å ha forsøkt å ta livet av hotelleieren hvor bryllupet fant sted med sverd og pistoler.

- Flaks reddet liv
- Min far, som er over 80 år, fikk blomsterpotter kastet etter seg. de avfyrte skudd mot ham. Hadde han ikke hatt flaks og snublet, ville han blitt drept, sier sønnen Kultar Singh (37) til The London Evening Standard.

Foreløpig må drammenserne og de seks andre fengslede svare for drapsforsøk, opprør, overfall og skuddveksling. Alvorligst er påstanden om mordforsøk, med en strafferamme på syv år.

Fengslet mamma
En nær slektning av de to norsk-indiske drammenserne bekrefter overfor Dagbladet at far og sønn sitter fengslet i Punjab-provinsen.

- Vi har fått beskjed om at det kan gå to måneder for de får vite om det blit tatt ut tiltale. Om det skulle skje, kan det hende de må sitte to-tre år i fengsel i påventa av en dom, sier familiemedlemmet.

Han ønsker ikke å stå fram med navn for ikke å navngi sine fengslede slektninger. Først ble også moren til den fengslede gutten buret inne, men ble senere sluppet fri.

- Stjal bryllupsgavene
Flere andre nordmenn skal ha vært tilstede da bryllupsgjestene gikk berserk. Det skal ha brutt ut ville slåsskamper.

Ifølge lokale rapporter ble det utløst flere skudd. Vreden rettet seg mot hotellet hvor arrangementet fant sted.

Brudgommens familie mener hotellets folk stjal pengene brudeparet hadde fått i gaver.

50 000 i cash
- Slagsmålet startet da de innrømmet å ha tatt bryllupspengene. Det var en stor bag som inneholdt 50 000 kroner, i tillegg til gull, sier gjesten Sundeep Sahota (39) til The London Evening Standard.

Ifølge Sundeep er gjestene i sjokk over at brudgommen og deler av hans følge sitter fengslet.

Politislekt
Ifølge den britiske avisa er hotelleieren i nær slekt med en lokal polititopp.

- Det var brudgommen som ble ranet. Likevel er det han som sitter i fengsel, sier Sundeep.

Sundeep forteller at fengselsforholdene er svært primitive og dårlige.

- Og det er ingen som vil høre deres versjon av hva som skjedde, sier han.

Pistoler og sverd
Kultar Singh (37) er sønn av hotelleieren og har en helt annen versjon av hva som skjedde. Han hevder flere av gjestene drakk tett hele dagen, for så å angripe en servitør.

- Min bror gikk bort for å rydde opp i problemet, men oppdaget sjokkert at de samlet en mobb. De var sinte og truet ham med våpen. De hadde pistoler, sverd og slo min bror med hockeykøller, sier Kultar.

Han hevder broren og faren såvidt unnslapp døden.
- Jeg måtte tilkalle politiet fordi vi fryktet for våre liv, sier han.

«Internasjonal» konflikt
Bryllupet samlet slektninger fra store deler av verden. Blant de arresterte er det amerikanske og britiske stasborgere i tillegg til to norske.

Deres respektive utenrikstjenester er ifølge The Standard godt i gang med å sjekke ut de faktiske forhold. Politiet i Punjab er også koblet inn for å avklare hva som har skjedd på den lokale politistasjonen.

UD avventer
Det norske utenriksdepartementet var lørdag ikke godt nok informert til å kunne bekrefte eller avkrefte at norske statsborgere sitter fengslet i India.

- Nå må Utenriksdepartementet komme på banen. Her er det uskyldige nordmenn som sitter fengslet, og som risikerer lang straff på grunn av korrupte forhold, sier den norske slektningen til Dagbladet.

  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling