«Kulene var ment for meg»

Ifølge broren tror pastor Helge Fossmo at kulene som drepte kona Alexandra var ment for ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KNUTBY (Dagbladet): Videre avviser Roger Fossmo at broren overnattet hos sin 30 år gamle nabo drapsnatta.

- Helge sov i sitt eget hjem. Først i samme seng som Alexandra, og deretter i naborommet med yngstesønnen på fire år. Opplysningen om at Helge lå i nabohuset, hos kameraten som ble skutt, er feil. Helge er skuffet over at media omtaler rykter som trekker hans troverdighet i tvil. Han ville aldri gitt politiet gal informasjon, sier Roger Fossmo til Dagbladet.

Snakker hver dag

- Vi tviler ikke på forklaringen til siktede om at det var hun som skjøt både Helges kone og nabo. Derfor tror vi Helge var målet, sier Roger Fossmo.

Selv tror han at den siktede kvinnen først tok seg inn i Helge og Alexandras villa, før hun avsluttet ugjerningen i 30-åringens hus like ved. Det var ut fra altanen på dette huset at politiet fant morderens fluktspor.

Roger Fossmo har snakket med sin pastorbror hver dag siden drapet på Alexandra Fossmo. Han mener tingene skjedde slik:

- Helge og Alexandra sov sammen i sitt eget soverom, da minstegutten på fire år våknet i naborommet og gråt. Helge gikk inn og la seg sammen med ham. De sovnet. Drapet på Alexandra må ha skjedd mens de to lå vegg i vegg. Det er rart at verken Helge eller gutten hørte noe. Hvis det er brukt en 22-kalibret revolver, lager den ikke særlig smell. At ingen i nabohuset hørte skudd da 30-åringen ble skutt rett etterpå, antyder jo det samme.

Ifølge Roger Fossmo slapp hans 23 år gamle svigerinne å lide:

- Hun ble skutt i søvne og funnet med dyna over seg som om ingenting var skjedd. Det er en trøst å vite at hun antakelig ikke oppfattet hva som skjedde.

- Hvis den 26-årige kvinnen er morderen - hvorfor åpnet hun ikke bare neste dør? Hun var jo kjent i huset?

- Ja, det er underlig, det synes vi alle sammen. Jeg tror hun hadde tenkt å drepe både Helge og Alexandra, og da kunne hun lett ha gått på ungene også. Hvis hun hadde åpnet døra til rommet vegg i vegg, tør jeg ikke tenke på hva som hadde skjedd. Sønnen på sju lå også i huset.

- Helge skal ha blitt vekket av en oppringning fra nabohuset. Hvorfor hadde han mobilen med inn på sønnens rom?

- En pinsepastor har jourvakt døgnet rundt.

- Har familien en formening om drapsmotivet?

- Nei.

Misliker kobling

Roger Fossmo understreker at broren har arbeidet i Sverige hele sitt voksne liv, og heller ikke er norsk statsborger lenger:

- Vi er født av norske foreldre, men de flyttet tidlig til Sverige. Helge har heller ikke hatt noe med norske pinsevenner å gjøre.

Pastorens bror misliker at media fokuserer på pinsemenigheten:

- Jeg synes det er sjukt å koble menigheten i Knutby til drapet.

- Men den har vel indirekte noe med tragedien å gjøre?

- Nei. Slår et fagforeningsmedlem et annet fagforeningsmedlem i hodet, blir han kastet ut. Hvis noen lager bråk i et idrettslag, og ikke passer inn, da kaster du dem ut. Så enkelt er det, sier Roger Fossmo, som ikke er pinsevenn:

- Men jeg har vært en del sammen med dem, og oppfatter ikke pinsemenigheten i Knutby som et lukket samfunn. De er som vanlige folk, sier Roger Fossmo til Dagbladet.

DREPT: Alexandra Fossmo.
- SOV HJEMME: Ifølge Roger Fossmo sov broren Helge Fossmo i sin egen seng hjemme i villaen den natta kona Alexandra ble skutt og drept.