Kullmine kollapset i Tyrkia

Minst ni gruvearbeidere døde og et ukjent antall er innesperret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Minst ni gruvearbeidere mistet livet og et ukjent antall er innesperret i en kullgruve i landsbyen Odakoy vest i Tyrkia torsdag kveld, melder AP. Gruvesjakten arbeiderne oppholdt seg i kollapset etter at metangass gikk i luften.

- Arbeiderne er innesperret 150 meter under jorda, sier eieren av gruven, Erhan Otakoylu, til det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia.

Syv gruvearbeidere som deltok i redningsarbeidet, har blitt innlagt på sykehus for metanforgiftning.

Militærpersonell og brannvesenet arbeider nå på spreng for å redde ut de innesperrede arbeiderne. I tillegg flys inn gruvearbeidere fra andre gruver for å bistå i redningsoperasjonen.

Ikke uvanlig

Brudd på sikkerhetsprosedyrer, gammelt utstyr og en høy konsentrasjon av metangass fører til mange ulykker i de tyrkiske gruvene.

Seks gruvearbeidere døde av metanforgiftning i juni i fjor, etter at en gruvegang kollapset i en kullmine nær Svartehavet. I april samme år omkom 18 mennesker i en metaneksplosjon i en kullgruve i den vestlige Kutahyaprovinsen.

Den mest fatale gruveulykken fant sted i 1992, da 270 gruvearbeidere mistet livet i en eksplosjon nær Zonguldak.

VENTER PÅ NYHETER OM DE INNESPERREDE KOLLEGENE DERES ETTER GRUVEKOLLAPS: De to tyrkiske arbeiderne kom levende fra en gruveulykke nordvest i Tyrkia i 2004. Foto: Scanpix
VENTER PÅ NYHETER OM DE INNESPERREDE KOLLEGENE DERES ETTER GRUVEKOLLAPS: De to tyrkiske arbeiderne kom levende fra en gruveulykke nordvest i Tyrkia i 2004. Foto: Scanpix Vis mer
Kullmine kollapset i Tyrkia
REDNINGSARBEIDERE GJØR SEG KLARE TIL HENTE UT INNESPERREDE ARBEIDERE ETTER EN METANGASSEKSPLOSJON I EN KULLMINE: Bildet er fra 2003. På skiltet over inngangen til gruven står det skrevet: Hold deg trygg - ta hensyn til faresignaler.