- Kult med mobiltelefon

STAVANGER (Dagbladet): Ungdom kjøper mobiltelefon som aldri før. Studentene Olav Spanne (24) og Ståle With (24) har nettopp kjøpt hver sin mobiltelefon til 3000 kroner. - En kostbar mobiltelefon hjelper på imagen, hevder de begge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elkjøp Giganten på Forus utenfor Stavanger selger nærmere 50 mobiltelefoner hver eneste dag. De fleste kundene er under 25 år.

Ifølge Nils Petter Flesjå, mobiltelefonselger ved Elkjøp, kjøper mange ungdommer mobiltelefon for å være litt kule, men flesteparten kjøper fordi det rett og slett er praktisk. Han mener også at kundene er prisbevisste.
- Alle kundene vet hva de vil ha og hva de er villige til å betale, men noen er mer bevisste enn andre. De unge tenker ofte ikke over hva et mobilabonnement koster i lengden. De vil gjerne ha en dyr telefon av siste modell som ser trendy ut, sier Flesjå.

Fristende

Olav Spanne og Ståle With er i ferd med å kjøpe hver sin mobiltelefon til i underkant av 3000 kroner stykket.

- Nå gjorde vi et kupp! utbryter Olav Spanne. Ståle With nikker og er enig.

- Egentlig har jeg ikke behov, men jeg ble for fristet. Jeg har vanlig fast telefon hjemme, men ingen gidder å legge igjen beskjed på svareren. Nå får de i hvert fall tak i meg.

- Vi har gardert oss litt mot utgiftene. Vi har kjøpt et Ringkontant-kort. Dermed trenger vi ikke et dyrt abonnement, forklarer Ståle With.

Styrer selv

Et Ringkontant-kort er et kort som inneholder et bestemt antall tellerskritt. Brukeren kan ringe til tellerskrittene i kortet er brukt opp. Deretter må et nytt kort kjøpes.