- Kult, minister

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Å, hei Åse! smilte den unge punker'n, under rosa hanekam, og håndhilste på kulturminister Åse Kleveland. Guttungen hadde budskapet «stopp nazistene» på ryggen, var midt i målgruppa og «dødsfornøyd med at nå har jeg jammen hilst på Åse også». Så fortsatte han ferden blant festkledde TV-kjendiser og TV-topper. Det var ikke langt mellom dem da NRK 2 feiret fødselen i går kveld.Utskjelt Den nyfødte har vært omstridt og utskjelt nesten siden unnfangelsen. Den har vært erklært uønsket av konkurrenter og «storesøsken» i NRK 1. Men den som har Eva Bratholm som mor, Einar Førde som gudfar og Trond-Viggo Torgersen som jordfar, vil det trolig gå godt. Selv om «foreldrene» har hatt et problematisk svangerskap. - Ja, jeg harnesten følt den lange prosessen fram mot NRK 2-sending som mitt fjerde svangerskap. Det føles fint at forløsningen endelig er over, sier en lettet og smilende Eva Bratholm når store deler av åpningsshowet er unnagjort.Pikenes-ros I går kjente hun tydelig hvordan sommerfugler i magen oppleves. - Må bare tilstå at jeg har vært litt nervøs, men det roet seg en god del da jeg så hvilken flott start vi fikk med Penthouse Playboys, sier prosjektredaktør Bratholm, og håndtakker Jens Pikenes. Hun bidrar dermed til å dyrke fram mannens allerede gedigne ego ... - Dette har vi holdt på med så lenge at det faktisk betyr veldig mye for meg å få åpningen vel i havn. - Vi har konsultert astrolog, som sier at dette er en kanalbaby med ei stor framtid ... - Å, så hyggelig, da! Egentlig tror jeg ikke på astrologi, men nå skal jeg gjøre det, sier Bratholm og ler.Alvoret Hun er svært godt fornøyd med programleder Trond-Viggo Torgersen og måten showet ble avviklet på. - Med en såprofesjonell mann i jobben blir hele staben rolig. Og så har vi selvfølgelig grunnfjellet vårt, teknikken, alle på gulvet som vet nøyaktig hva de skal gjøre og når. Men selv om vi har gjort unna et fint åpningsshow, er det ukene framover som blir avgjørende. Det som teller, er hvordan seerne tar imot oss, konkluderer Bratholm.  Se også på dagens tv-program.

STORT MØTE: Han var kjempefornøyd, guttungen med rosa hanekam, da han fikk håndhilse på kulturminister Åse Kleveland. Ministeren sjøl var fornøyd med showet, som hun så fra stua hjemme i Oslo. - Jeg kan sammenfatte dagen med å si gratulerer med NRK2! Til tross for kanaleksplosjonen de siste åra, er det NRK som har stått for mye av nytenkningen innen tv-mediet. Så fortsett som dere har begynt! oppfordrer Kleveland.
FIRER'N: Prosjektredaktør Eva Bratholm hadde født tre barn før hun satte NRK 2 til verden i går. - Det føles som mitt fjerde svangerskap, sier Bratholm, som er glad fødselen gikk rimelig smertefritt. Kringkastingssjef Einar Førde var fornøyd med både mor og barn.