Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kultmedlemmer kom ut av hula

Ga opp å vente på verdens ende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag kom sju russiske sektmedlemmer ut av jordhula der de har gjemt seg i flere måneder i påvente av verdens undergang.

De sju kvinnene får alle hjelp av mannskaper på stedet, melder CNN.

Fortsatt har rundt 25 personer forskanset seg inne i hula.

Les også: Får mat og medisiner

Resten kan komme ut i dag

En representant for myndighetene i den russiske Penza-regionen sier at de gjenværende sektmedlemmene kan komme ut i løpet av dagen.

Fire barn, hvorav to under to år, skal befinne seg inne i jordhula.

- Sektlederen og profeten Pyotr Kuznetskov ble hentet ut fra en lokal psykiatrisk klinikk for å hjelpe med å overtale kvinnene til å komme ut. Kvinnene, seks russiske og en hviterussisk, kom ut frivillig, bærende på pakker med eiendelene sine, sier varaordfører Oleg Melnichenko til en russisk tv-kanal.

De sju kvinnene nektet først å motta hjelp, og gikk over fem kilometer til nærmeste bedehus.

Voldelig sekt

image: Kultmedlemmer kom ut av hula

Dommedagssekten gravde hula nær landsbyen Nikolskoye i november, og 35 personer forskanset seg der for å vente på verdens ende som skulle komme i mai.

Med seg inn i hula skal de ha hatt 400 liter bensin, og de truet med å sprenge seg selv i lufta dersom noen prøvde å komem inn. 

Tross flere fortvilte forsøk på å få dem ut igjen har man ikke lyktes før nå. Sektmedlemmer har også skutt på politiet for å hindre dem i å komme inn i hula.

Sektlederen er siktet for å ha startet en religiøs organisasjon forbudnet med vold. Det er beslaglagt skriftlig materiale som er ekstremt retorisk. Kuznetskov ble innlagt på psykiatrisk klinikk i november.

Han startet sekten den sanne russiskortodokse kirke for flere år siden, og rekrutterte tilhengere fra både Russland og Hviterussland. Sektmedlemmene fikk verken se på tv, høre på radio, eller håndtere penger.

De ble lovet at etter sin død skulle de få avgjøre om andre mennesker fortjente å komme til himmelen eller til helvete.

PRØVDE Å FORHANDLE:</B> Allerede i november prøvde en prest å forhandle for å få sektmedlemmene til å komme ut av hula.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media