Kulturdepartementet: Den katolske kirke brøt loven

Oslo Katolske bispedømme aksepterer ikke vedtaket og går til retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo katolske bispedømme går til sivilt søksmål mot staten etter at Kulturdepartementet fredag avviste bispedømmets klage i medlemsjukssaken.

Oslo katolske bispedømme sier de ikke er overrasket over Kulturdepartementets avgjørelse om å avvise deres klage på Fylkesmannens vedtak fra juni i fjor.

- Vi mener det ikke er grunnlag i loven for departementets konklusjon. Vi ønsker derfor å få saken belyst av domstolene, sier administrativ leder Lisa Wade i Oslo katolske bispedømme i en pressemelding.

- En del medlemmer ble registrert med en metode som ikke var god nok. Dette har vi beklaget og ryddet opp i. Men selv om det ble foretatt feilregistreringer, har vi aldri registrert for mange. Derfor mener vi at vi ikke har fått for mye i tilskudd for perioden, sier Wade, som bestrider at deres metode for å skaffe medlemmer var ulovlig.

Kulturdepartementet varslet fredag at de ikke tar Den katolske kirkes klage til følge, og slår fast at kirken ulovlig har mottatt minst 40 millioner kroner for mye i statsstøtte.

I juni i fjor slo Fylkesmannen i Oslo og Akershus fast at bispedømmet hadde mottatt over 40 millioner kroner for mye i statsstøtte ved å benytte en uriktig måte å registrere nye medlemmer på. Bispedømmet var imidlertid uenig i Fylkesmannens vedtak og påklaget vedtaket til Kulturdepartementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer