Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kulturkamp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Levi Fragell tar i gårsdagens Dagblad et oppgjør med både islam og den protestantiske evangeliske trosretningen, som også er på sterk frammarsj i Vesten. Fragell går av som president for Det humanistiske verdensforbund og benytter anledningen til å advare mot fundamentalismen innenfor islam og kristendommen. Han anklager venstresida i Vesten for unnfallenhet og naivitet når vi ikke våger å kjempe for våre humanistiske verdier, som er under angrep fra de fanatisk rettroende som ønsker å innføre religiøse statsstyrer som bryter ned respekten for menneskeretter, toleranse og individets frihet.

Århundrelang kultur- og religionskritikk har ført til sekularisering og en bevisst politikk for å fremme frigjøring, likestilling, religiøst mangfold og toleranse i de moderne industrilandene. Dette skal ikke forlede oss til kulturelt hovmod, men heller ikke til unnfallenhet når sentrale demokratiske verdier blir utfordret av amerikansk nyfundamentalisme og islamsk prestestyre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media