Kulturkamp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en artikkelserie over tre deler har Dagbladet de siste par dagene fokusert på den nye kulturkampen. Ifølge Aslak Nore kommer den på flere fronter til høsten. Den høyreorienterte forskeren Asle Toje sier at den allerede er her. 2. juli skrev redaktør i Klassekampen, Bjørgulv Braanen, at opprøret grunnleggende sett kommer nedenfra, fra venstre. «Venstresida bør derfor behandle det som nettopp det, og ikke gå på Toje, Nore og Dagbladets limpinne om at dette er et høyreradikalt opprør mot venstreintellektuelle», skriver han.

– Hvem gjør

opprør?

– Man kan jo diskutere hva som er høyreside og venstreside her, men det er en uro som preger arbeiderklassen og vanlige mennesker i Europa nå. Uroen kan karakteriseres som et opprør nedenifra, fra venstre. Skrekkscenarioet her er at arbeiderklassen går til høyrepopulismen og at venstresida i skrekk allierer seg med de europeiske elitene og krever mer internasjonal domsmakt i frykt for hva massene skal finne på. Da blir venstresida selv elitistiske, og det er et veldig farlig scenario. Denne uroen må man ta på alvor, og ikke overlate høyrepopulismen, Toje og Nore å ta tak i. Det ville i så fall vært en generaltabbe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer