Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kulturløst

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For hver god sak regjeringen skryter av å støtte kan vi være sikre på at en annen god sak er blitt vingeklippet. Kulturdepartementets bevilgninger til noen aviser på bekostning av andre er illustrerende for denne politikken. Mens idretten får sine 50 prosent av tippemidlene, overføres bare en tredel av tippemidlenes overskudd direkte til kulturlivets aktiviteter. De resterende to tredelene går rett inn i statsbudsjettet. I teorien kan de bli brukt som finansiering av for eksempel statlige kulturbygg. Vi vet ikke hvordan disse pengene brukes. Det er i seg selv ille.

Derimot vet vi at lokale og frivillige kulturtiltak de siste åra har fått mindre å rutte med også via det som bevilges over statsbudsjettet. Håndteringen av tippemidlene er i strid med forutsetningene, fordi dette er midler som skulle komme i tillegg til de ordinære statlige bevilgningene. Kanskje bør kulturlivets 50 prosent av tippemidlene også øremerkes direkte, så ikke regjeringer uten sans for lokalt og frivillig arbeid kan skalte og valte med pengene som de vil?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media