Kulturløst

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Bærum er det foreslått å la frivillige jobbe i bibliotekene. Det vil bety færre bibliotekarer. Ett motiv bak forslaget er å opprettholde filialene. Et annet er å stimulere til frivillig innsats i kommunen. Det siste burde være et viktig anliggende i alle kommuner, men å erstatte fagutdannede personer med frivillige er et sparetiltak som vitner om både offentlig og åndelig fattigdom.

En ting er at forslaget undergraver en profesjon med høyskoleutdannelse. Det er i seg selv en fornærmelse. I tillegg er forslaget blottet for forståelse for den nære sammenhengen mellom kultur, opplysning og demokrati. Dette handler om langt mer enn utlån av bøker, nemlig ivaretakelse av arv, formidling av kunnskap og, ikke minst, alle innbyggeres rett og mulighet til å få kunnskap. For å skjøtte dette viktige samfunnsanliggende trengs det kompetanse. Vi tar det som en selvfølge at politikerne har en forstand som strekker seg ut over rådmannens fattige kultursyn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer