Kulturministeren intervjuet om Black Box: – Heier på kunstnere som tør provosere

Trine Skei Grande regner med at statsministeren fortsatt støtter den økte tildelingen til Black Box-teateret.

VIL HA PROVOKASJONER: - Vi trenger flere og andre stemmer i Kultur-Norge. Vi trenger mer, ikke mindre kunst som provoserer, sier kulturminister Trine Skei Grande. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL HA PROVOKASJONER: - Vi trenger flere og andre stemmer i Kultur-Norge. Vi trenger mer, ikke mindre kunst som provoserer, sier kulturminister Trine Skei Grande. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg forutsetter at statsminister Erna Solberg er enig i det som står i kulturmeldingen jeg la fram før jul: At all kulturpolitikk har utgangspunkt i grunnlovens paragraf 100 om ytringsfrihet, sier kulturminister Trine Skei Grande (V) til Dagsavisen.

Regjeringen har i to statsbudsjetter økt støtten til Black Box-teateret, og Grande sier hun regner med at statsminister Erna Solberg (H) fortsatt støtter dette.

Hun sier de økte støtten nettopp for å gi rom til den typen ytringer som kunstnerne bak teaterforestillingen «Ways of Seeing» står for.

- Trenger andre stemmer

Solberg har blitt bedt om å si unnskyld for kritikken hun rettet mot Black Box og «Ways of Seeing» som brukte bilder av justisminister Tor Mikkel Waras hjem uten hans tillatelse.

Solberg har uttalt at dette var en belastning for Wara og familien og vil ikke unnskylde uttalelsen. Grande vil ikke uttale seg om Solberg bør si unnskyld.

- Jeg vil ikke si annet enn at jeg regner med at statsministeren står bak denne regjeringens kulturpolitikk, sier Grande.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer