Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kulturpolitikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det bør veie tungt for statsministeren og hans kontor når våre fremste kunst- og kulturledere i et opprop ber om at Stenersen-villaen ikke blir solgt. De peker på hvilken betydning den har som uttrykk for det fremste i en viktig periode av vår arkitektur- og byggeskikkhistorie.
  • Det er sørgelig om dette arkitektoniske hovedverket i Arne Korsmos produksjon skal glippe ut av det offentliges hender fordi vi tilfeldigvis ledes av en regjering som ikke har sans for slike kunstverk. Kulturminister Lahnsteins uttalelse om at hun «...ikke har gjort noen kulturpolitiske betraktninger rundt denne saken», er dessverre symptomatisk. Men kulturpolitikk er ikke bare opera, bygdefestivaler og fylkesmusikere. Kulturministeren er forpliktet til nettopp å gjøre de refleksjoner hun sier hun ikke har gjort i denne saken. Og siden det kan ta tid, bør avgjørelsen utsettes.