Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kun 60 prosent av norske barn kan «Ja, vi elsker»

Og enda færre  kan de neste versene.

NASJONALSANG: En fersk undersøkelse utført blant 300 barneskolelærere, viser at kun 60 prosent av elevene kan det første verste av nasjonalsangen. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix
NASJONALSANG: En fersk undersøkelse utført blant 300 barneskolelærere, viser at kun 60 prosent av elevene kan det første verste av nasjonalsangen. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fersk undersøkelse utført blant 300 barneskolelærere, viser at kun 60 prosent av elevene kan det første verste av nasjonalsangen.

Ifølge undersøkelsen, utført av Framtida.no og Pirion, svarer de spurte lærerne at kun rundt 60 prosent av norske barneskoleelever kan det første verset av nasjonalsangen i Norge. Langt færre kan de resterende versene. Første vers av «Norge i rødt, hvitt og blått» og «Nordmannen» er det også bare brøkdeler av barneskoleelevene som kan.

Professor i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, Jan-Roar Bjørkvold, sier til avisa at han er fortvilet over resultatet i undersøkelsen.

– For meg som har brukt over 30 år av livet mitt på å fortelle om hvor viktig sang er for oss, er dette fortvilende, sier han.

Han mener lærere har et stort ansvar for å holde på sang i skolen.

– Det er sangen som holder oss sammen som nasjon i krisetider, både under og etter krigen og etter 22. juli, er det sangen som har samlet oss. Sangen gir oss glede, fellesskap, vemod og minner, sier han.

(©NTB)