BEITOSTØLENS STØRSTE: Hele utbyggingen skal etter planen stå ferdig om fire-fem år. Foto: Gard Setsaas / Finansavisen
BEITOSTØLENS STØRSTE: Hele utbyggingen skal etter planen stå ferdig om fire-fem år. Foto: Gard Setsaas / FinansavisenVis mer

Kun åtte solgt etter tre måneder i prestisjeprosjekt

- Jeg synes ikke det er skuffende, sier Anders Lysholm i Privatmegleren om salget i prestisjeprosjektet Riddertunet på Beitostølen.

(Finansavisen): På Beitostølen i Valdres er det blitt hamret, boret og bygget for fullt siden i sommer. Et kompleks med hele 200 fritidsleiligheter er i ferd med å reise seg midt i sentrum av skistedet, og vil dermed sette en omfangsmessig Beitostølen-rekord. Planen til utbyggeren Beitostølen Invest, med Terje Fahre i spissen, er å selge 140 leiligheter og beholde resten for utleie.

Kostnadsoverslaget for hele utbyggingen, inkludert et nylig ferdigstilt velkomstsenter, er på 900 millioner kroner.

- Dette blir bygget uansett, sa partner Anders Lysholm i Privatmegleren Dyve & Partnere til Finansavisen da vi møtte ham på byggeplassen i august.

- Ingen er engstelige

Navnet er Riddertunet, og salget startet i høstferien. Hittil er åtte av 20 tilgjengelige leiligheter solgt.

- Jeg synes ikke det er skuffende. Ikke på dette stadiet. Det er mye på toppen som er gått, og det er ingen som er engstelige, sier Lysholm nå.

- Det er mange som sitter på gjerdet. Flere som har hytter i området kan tenke seg å se det mer ferdig. Innen påsken skal råbygget være reist. Man får ikke helt inntrykket av hvordan det blir ennå, du må opp i etasjene for å forstå det, fortsetter han.

Rundt 60.000 pr. kvm.

Riddertunet bygges i fem etasjer på toppen av et garasjeanlegg i en skråning, slik at alle leilighetene er sikret utsikt. Naturstein, treverk og glass preger utformingen.

Prisene for de tilgjengelige leilighetene varierer fra 3,1 millioner kroner for 53 kvadratmeter i fjerde etasje til 5,5 millioner for 90 kvadratmeter i toppetasjen. Garasjeplass i kjelleren medfølger.

I boligvelgeren på prosjektets hjemmeside er det også oppført 32 leiligheter med markeringen «Ikke tilgjengelig» under kolonnen «Pris». Ifølge Lysholm er dette leiligheter som ikke skal selges, men leies ut.

- Hvorfor er disse leilighetene oppført på salgsoversikten?

- Hvis vi hadde tatt bort dem, ville ikke etasjeoversikten blitt mulig å forstå. Men vi holder oss til å selge leilighetene i de øverste etasjene, i tillegg til noen i første etasje i bygg A, sier Lysholm.

Bygg A og B vil være innflyttingsklare om cirka ett år. De neste byggetrinnene er det ennå ikke bestemt noen dato for.

- Garasjeanlegget er allerede bygget, og vi begynner å reise bygget om noen uker. Det har litt med værforholdene å gjøre. Å la elementer på fem tonn svaie i stiv kuling er ikke den beste måten å gjøre det på.

Flere økonominyheter:

Svakeste vekst på over 20 år
Trøim rapper tre Fredriksen-topper