Skuespill: Tjostolv Moland og Joshua French var ikke til stede da saken deres ble behandlet i den militære høyesteretten i Kinshasa 30 mars. De vil heller ikke være til stede under dagens varslede domsavsigelse. Dette bildet er fra høyesterettsbehandlingen og viser Molands forsvarer André Kibambe som demonstrerer hvordan han mener at en kule fra den siden av bilen der Moland sto ikke kan ha drept sjåfør Abedi Kasongo. En soldat spiller Kasongo i demonstrasjonen. Foto: Tore Bergsaker
Skuespill: Tjostolv Moland og Joshua French var ikke til stede da saken deres ble behandlet i den militære høyesteretten i Kinshasa 30 mars. De vil heller ikke være til stede under dagens varslede domsavsigelse. Dette bildet er fra høyesterettsbehandlingen og viser Molands forsvarer André Kibambe som demonstrerer hvordan han mener at en kule fra den siden av bilen der Moland sto ikke kan ha drept sjåfør Abedi Kasongo. En soldat spiller Kasongo i demonstrasjonen. Foto: Tore BergsakerVis mer

Kun timer til Kongodom

Høyesterett i Kongo har varslet at dommen mot Tjostolv Moland og Joshua French vil falle i dag. Følg domsavsigelsen direkte i vårt nyhetsstudio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Her er Dagbladets nyhetsstudio.

OSLO/KINSHASA (Dagbladet):  Dommen i høyesterettsaken i Kongo er varslet i dag. Dagbladet er til stede i rettslokalet i den militære høyesteretten i Kinshasa og vil holde deg oppdatert i vårt live-studio.

Den militære høyesteretten behandlet saken i løpet av noen timer tirsdag 30. mars, og på tirsdag varslet de at dommen ville komme i dag.

Domsavsigelsen har latt vente på seg, blant annet fordi en sekretær ved domstolen døde plutselig.

Tilbake Verken Tjostolv Moland eller Joshua French var til stede i hovedstaden Kinshasa da landets øverste militære domstol behandlet dødsdommene deres.

Høyesterettens mandat er å enten bekrefte eller avvise den dommen som ble avsagt i Kisangani 3. desember i fjor. Hvis dommen bekreftes er den endelig. Hvis domstolen derimot avviser denne dommen, vil den bli sendt tilbake til ny behandling i ankeinstansen.

Enige Under høyesterettsforhandlingen argumenterte Molands forsvarer Andre Kibambe for at saken må sendes tilbake til en helt ny og fullstendig behandling.

Noe overraskende sa aktor Piere Agabo også at det hefter flere feil ved dommen fra desember. Derfor sa også han at saken bør få en ny behandling i Kisangani.

-Det er loven som sier at den må tilbake til ny behandling i Kisangani. Jeg kan ikke ha noe problemer med det, sa han til Dagbladet da rettsmøtet var over.

I dag får vi altså svaret på om det blir en helt ny rettsrunde på de to nordmennene.