Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Kunde tipset over 25 000 kroner

Da en bar i Ohio i USA måtte stenge på grunn av coronaviruset, la en stamgjest igjen 2500 dollar til de som jobber der.

TIPS: En generøs gjest ga 2500 dollar i tips på en bar i Ohio i USA søndag. Foto: Illustrasjon/Shutterstock
TIPS: En generøs gjest ga 2500 dollar i tips på en bar i Ohio i USA søndag. Foto: Illustrasjon/Shutterstock Vis mer

Søndag ble det vedtatt at alle barer og restauranter i delstaten Ohio i USA må stenge for å bremse spredningen av coronaviruset.

Coaches Bar and Grill i byen Columbus er en av dem som mister store inntekter som følge av dette, skriver CNN.

Men da en av søndagens siste kunder skulle betale regningen sin på 30 dollar, etter å ha bestilt en øl og litt mat, fikk de ansatte en gledelig overraskelse.

For mannen la igjen hele 2500 dollar, over 25 000 norske kroner, i tips.

På kvitteringen skrev den gavmilde kunden til de ansatte som var på jobb: «Vær så snill å del dette mellom dere Tara, Nicky, Jim, Liz og Arrun».

- Det var gledestårer her, sier bareier Patrick «Benny» Leonard til CNN. Han beskriver søndagen som en spesiell dag: aldri har han måttet stenge baren på denne måten, og aldri har han fått så mye tips.

Tipseren, som vil være anonym, er en stamgjest i baren, ifølge Leonard.

- Det er fantastisk. Det er slik alle burde være. Jo mer vi ser av slikt, jo lettere vill vi komme oss gjennom denne usikre tida, sier Leonard til CNN.

- Vill dag

Leonard vil nå dele det sjenerøse tipset med alle barens 12 ansatte. Selv om dørene til Coaches Bar and Grill nå må stenge, vil de servere takeaway for å sikre noen inntekter i den vanskelige tida.

Leonard åpnet baren for over 25 år siden, skriver NBC News.

- Søndag var en av de villeste dagene siden jeg åpnet, jeg har vært gjennom mye, men ingenting som dette, sier eieren til NBC.

Å stenge serveringssteder og restauranter er ett av tiltakene som blir gjort også i Norge for å hindre spredning av coronaviruset. Dette byr på økonomiske utfordringer for mange både små og store bedrifter.

Tirsdag morgen er minst 181 546 mennesker bekreftet smittet av coronaviruset i verden - minst 4660 i USA, og 1333 i Norge.

Hele Norges coronakart