- Kundene er best tjent med norsk kontroll

Den London-baserte investoren Kristian Siem kaster seg nå inn i Storebrand-debatten. - Både kundene og markedet er best tjent med norsk kontroll, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Alle er tjent med at finansinstitusjoner beholdes i det samfunnet de skal tjene, sier han.

Siem figurerte selv i mediene i forbindelse med en annen stor oppkjøpssak, da han som styreformann og største aksjonær tapte kampen mot asiatiske Star Cruises' fiendtlige oppkjøp av Norwegian Cruise Line (NCL).

Finansmannen bor på godset North Aston Hall utenfor London, og er ifølge Kapital god for 1,3 milliarder kroner. Han ble nylig valgt inn som styremedlem i Kværner.

- Ofte opplever vi at aksjonærene bare ser den kortsiktige fortjenesten, sier Siem. Han mener det er viktig å vurdere de langsiktige gevinstene i slike saker.

Siem er uforstående til kritikken av DnB-sjef Svein Aaser, og mener at han har gjort det eneste rette.

- Aaser har kjøpt seg et sterkt kort på hånda. For DnB er Storebrand-aksjene en risikofri investering. De kan selges til Sampo med god fortjeneste. Det står respekt av Aasers framgangsmåte. Han har kjøpt seg handlefrihet.

- DnB-sjefen hindrer at aksjonærenes verdier sløses bort. Aasers mål er å skape et konsern som kan gi økte verdier både for Storebrand og DnB, sier Siem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer