Sparer stort:  Kristian Koren (t.v) sparte 60.000 kroner i avgift på båten han i går kjøpte av Per Ivar Aas i Vestfold Maritim. Foto: Håkon Sæbø/FA
Sparer stort: Kristian Koren (t.v) sparte 60.000 kroner i avgift på båten han i går kjøpte av Per Ivar Aas i Vestfold Maritim. Foto: Håkon Sæbø/FAVis mer

Kundene i kø etter at HK-avgiften forsvant

Med bortfall av vannscooterloven og HK-avgiften har Vestfold Maritim tredoblet salget i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): For daglig leder Per Ivar Aas er det mer å gjøre enn en vanlig sommerdag, selv om juli tradisjonelt er høysesong for båtforhandleren, skriver Finansavisen.

- I dag har vi kunder som kommer for å hente vannscootere og båter hele dagen nå som hestekraft-avgiften forsvinner.

Vestfold Maritim begynte med salg av vannscooter allerede i 2009, på nåde fra riksadvokaten ifølge Aas.

- Så kom totalforbudet i 2012. Vi fikk en brutal nedgang der vi hadde en masse scootere på lager, sier han til Finansavisen.

Etter bortfallet av vannscooterloven for nøyaktig ett år siden sparer kjøperne et sted mellom 12.000 og 49.000 avhengig av antall hestekrefter. Dette gjør at Aas har hatt gode dager på jobben så langt i sommer.

- Vi skal selge rundt 80 vannscootere i år. Det er en tredobling av salget, og vi får ikke tak i nok. Folk har allerede begynt å bestille vannscootere som først kommer på plass neste sesong.

Sparer 60.000 kroner En av de som kan nyte godt av at båtmotoravgiften på 161,50 kroner per HK i går ble fjernet er båtentusiast Kristian Koren.

Han forteller smilende fra en flunkende ny 26 fots finsk båt av merket Finnmaster at regelendringen kom som en positiv overraskelse.

- Jeg sparer rundt 60.000 kroner nå som hestekraft-regelen endres. Det utgjør 6 prosent av den totale verdien, noe som absolutt er betydelig for en båt med 300 hestekrefter.

- Det er en veldig hektisk dag i dag. Avtalene står i kø, og folk skal hente vannscootere helt til vi stenger i kveld, sier Per Ivar Aas til Finansavisen.

Flere nyheter Norsk båtbygger lager 50 fot med russerbling
Redningsselskapet får Hydrolift-båter
Ny flytevest-runde i Stortinget