Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Kundene måtte betale ekstra husleie

Ledelsen ved hybelhuset i Tollbugata skal ha tatt 400 kroner i husleie for hver kunde som ble med de nigerianske prostituerte inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To nigerianske prostituerte forklarte seg i går for Oslo tingrett. De to kvinnene som begge har oppholdstillatelse fra Italia, forklarer at eierne av hybelhuset stakk av med en stor del av fortjenesten for kvinnenes sexsalg.

-  Det ble innført et system der kunden måtte betale for å leie et rom for 400 kroner. Dette gjorde at vår inntjening ble lavere. Teoretisk tok de 40 prosent av inntektene våre, sa ei nigerianske jente på 24 år i retten.

-  Egne rom for sex

Politiet slo til mot hybelhuset tidlig onsdag morgen etter omfattende spaning på stedet. Hybelhuset har vært i medienes søkelys, blant annet i TV 2 og Dagbladet, og skal ifølge vitneforklaring ha fungert som et slags bordell. Etter medieoppslagene innførte ledelsen ved hotellet ifølge jentene et nytt system.

-  Tidligere var det slik at vi kunne ta med kundene opp på rommet. Nå ble vi fortalt at kunden selv måtte leie rom. Framgangsmåten var at kunden gikk først inn. Deretter kom jenta. Vi fikk beskjed om at vi måtte gå slik at vi ikke ble registrert på kameraene i resepsjonen og gangen, fortalte ei av kvinnene i retten.

Resultatet av det nye systemet skal ha vært at kvinnene tjente mindre penger ettersom romleien medførte en ekstrakostnad for kunden.

-  Skuffet

Da politiet slo til mot hybelhuset, pågrep de 49 kvinner - hovedvekten av disse fra Nigeria. Bare to jenter skal ha valgt å forklare seg utfyllende. Hotellets eier og tre ansatte er alle siktet for hallikvirksomhet. En person er også siktet for trusler mot en av kvinnene. Alle de fire ble i går ettermiddag løslatt etter over et døgn i politiets varetekt.

-  Min klient har forsøkt å rydde opp. Han har hatt nær kontakt med politiet i denne prosessen, og er svært skuffet over siktelsen, sier Halvard Helle som forsvarer daglig leder ved hybelhuset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media