Kundene nekter å oppgi navnene sine

Men ved denne Starbucks-kaféen er det kanskje helt forståelig.

STRENGT: Det er få steder på denne jord som har strengere sikkerhetstiltak enn CIA sitt hovedkvarter i Langley, Virginia. Det har også de ansatte ved Starbucks-kaféen på Langley merket seg. Foto: SAUL LOEB/AFP/SCANPIX
STRENGT: Det er få steder på denne jord som har strengere sikkerhetstiltak enn CIA sitt hovedkvarter i Langley, Virginia. Det har også de ansatte ved Starbucks-kaféen på Langley merket seg. Foto: SAUL LOEB/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Starbucks sin avdeling hos CIAs hovedkvarter Langley i Virginia i USA, er trolig verdens hemmeligste kafé.

Hemmeligstemplet kaffe For å være så effektive som mulig, er det vanlig praksis ved Strabucks-filialer å skrive navnet til kundene på koppene deres. Da det ble forsøkt innført på Langley ble det styr.

- De kunne brukt navnet «Polly'O String Cheese» for alt jeg bryr meg. Men å gi noe navn i det hele tatt gjorde at folk, du vet... de hemmelige agentene, følte seg veldig ukomfortable. Det fungerte bare ikke ved denne kaféen, sier en ansatt ved CIA til Washington Post.

De ansatte ved kaféen kaller den for «Stealthy Starbucks». I motsetning til andre Starbucks-kaféer i resten av verden finnes det ikke noe rabattkort for de beste kundene. CIA frykter at informasjonen som lagres på kortene kan avsløre hemmelige agenters egentlige identitet.

Bakgrunnssjekk Dersom man drømmer om å servere kaffe til CIA-ansatte, må man dessuten regne med å gå gjennom en grundig bakgrunnssjekk før man får jobben.

Naturlig nok ville ingen av de CIA-ansatte den amerikanske avisa snakket med stå frem med navn. En navnløs, men viktig ansatt, i gruppen som var aktive i arbeidet med å finne Osama Bin Laden, skal ha fått jobben over en kaffekopp på Starbucks-filialen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer