Kundene slakter taxibransjen

Én av fire har hatt ubehagelige opplevelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Én av fire passasjerer har hatt ubehagelige opplevelser med drosjesjåfører. Det kommer fram i spørreundersøkelse gjennomført for Aftenposten.

26 prosent av de spurte svarer ja på spørsmålet: «Har du noen gang hatt ubehagelige opplevelser med drosjesjåfører når du har tatt drosje i Oslo?» Ja-svarene fordelte seg nesten likt hos kvinner og menn.

På spørsmålet om folk føler seg trygge når de tar drosje i Oslo, svarte 8 prosent at de føler seg svært eller nokså utrygge.

Tre av fire synes det er trygt å bruke drosje i Oslo.

Men avsløringene av kriminelle forhold i bransjen kan ha påvirket folks drosjevaner. 13 prosent av de spurte oppgir at de bruker mindre drosje enn før, mens 83 prosent sier at dette ikke har påvirket deres bruk av drosjer i Oslo.

Administrerende direktør i Norges Taxiforbund, Wiggo Korsnes, synes tallene i undersøkelsen er beklagelig. I går hadde han møte med sentraler i Oslo og Akershus. Temaet var hva de skal gjøre for å gjenreise tilliten til bransjen.

- De negative tallene virker høye. Gjengangere som får klager fra kunder, skal vekk. Men samtidig kan jo disse tallene også være uttrykk for uenigheter med sjåførene, spesielt når spørsmålet gjelder ubehagelige opplevelser med sjåfører, sier han til Aftenposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer