BUTIKKLAM: Linn Scherffenberg ved Møbelringen Lofoten på Svolvær er blitt glad i lille Lotta, som har flyttet inn i arbeidstida. Foto: Mads Leonhard Rishaug / Møbelringen Lofoten
BUTIKKLAM: Linn Scherffenberg ved Møbelringen Lofoten på Svolvær er blitt glad i lille Lotta, som har flyttet inn i arbeidstida. Foto: Mads Leonhard Rishaug / Møbelringen LofotenVis mer

- Kundene tror nesten ikke sine egne øyne når de kommer inn i butikken

Lammet Lotta har flyttet inn i møbelbutikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hva gjør man egentlig hvis man finner et lite lam helt aleine?

Det spørsmålet møtte Idar og Linda Rishaug fra Svolvær i Lofoten på tidligere i sommer.

Selv har paret, som eier og driver Møbelringen Lofoten på Svolvær, 20-30 norske villsauer som går ute på Ulvøya i Rafsundet hele året, skriver Lofotposten i dag.

Det var da de skulle kikke etter disse sauene for omkring fem uker siden de kom over det sorte fåret de nå har gitt navnet Lotta.

Flaskes opp - Vi kom over henne. Hun lå der aleine og kom fram og breka. Hun var trolig forlatt av mora, og ble dermed et flaskelam, sier Linda Rishaug til Dagbladet.

Hun forteller at de ikke kjenner opphavet til det lille lammet, men å forlate henne var ikke et alternativ. Lille Lotta ble dermed med dem.

Som selvstendig næringsdrivende og med familiedrift av møbelbutikken er det imidlertid ikke bare å passe på et lite lam under butikkens åpningstider. Hun er dermed blitt et fast innslag i butikken.

- Hun bor i butikken når vi er på jobb på dagtid, sier Linda Rishaug og ler.

Tror ikke sine egne øyne Hun flyr rundt omkring langs de teppebelagte gulvene. På seg har hun up and go-bleier i bleiestørrelse fem, selv om hun ble født i juli.

- Hun er et skikkelig sjarmtroll, og gjør ikke mye ugagn. Hun hopper og spretter rundt og er skikkelig spretten, sier hun.

Familien har nå hatt lammet i fem uker, og har planer om å ha henne i tre-fire uker til før hun kan bli satt ut til de andre sauene - så lenge hun er klar for det.

- Kundene synes det er veldig artig når hun er her. De tror nesten ikke sine egne øyne! Av og til glemmer de hva de skal her, og det er  ikke så positivt for en møbelbutikk. Det er også kunder som kommer innom fordi de har hørt om henne, forteller Rishaug.

SORT FÅR: Lotta er et sprettent lam, og mange butikkbesøkende blir forundret når de ser henne rundt i butikken.
SORT FÅR: Lotta er et sprettent lam, og mange butikkbesøkende blir forundret når de ser henne rundt i butikken. Vis mer