HEDGEFOND: Ragnhild Wiborg la ned hedgefondet Consepio i fjor. Foto: Andrea Gjestvang/Dagbladet
HEDGEFOND: Ragnhild Wiborg la ned hedgefondet Consepio i fjor. Foto: Andrea Gjestvang/DagbladetVis mer

Kundene venter fortsatt på halvparten av pengene sine

Det har gått mer enn ett år siden Ragnhild Wiborg la ned sitt svenske hedgefond, Consepio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Andelseierne sitter fortsatt og venter på store deler av pengene sine etter at hedgefondet Consepio ble lagt ned i fjor, skriver Finansavisen i dag.

Vil ikke klandres Siden Ragnhild Wiborg overtok forvaltningen i 2006 hadde forvaltningskapitalen falt fra 1,7 milliarder kroner til en anslått verdi på 230 millioner kroner da Wiborg måtte heise det hvite flagget.

Av dette er 400 millioner blitt utbetalt som utbytte. Resten skyldes verditap og at andelseierne har solgt seg ut, skriver avisen.

Ragnhild Wiborg selv mener hun vanskelig kan klandres for den verdivurdering hun gjorde, eller at hun satt så tungt lastet i en illikvid, unotert aksje - Autobalance.

- Det var Peter Edwall (forvalteren før henne, red. anm.) som kjøpte seg opp i Autobalance. Det er veldig langt tilbake i tid, og vi gjorde noen omsetninger av aksjen underveis, sier hun til Finansavisen.

Krise i gullaksje Da gruveaksjen Avocet Mining, Wiborgs store favoritt gjennom lang tid, stupte på børsen 29. juni i fjor, satt Consepio tungt eksponert.

Sammen med mislykkede shortposisjoner i et bullmarked gjorde det at hedgefondet falt smertelige 15 prosent i juni måned.

- Sett i ettertid skulle jeg selvfølgelig hatt vesentlig mindre. Det er alltid enkelt å investere i etterpåklokskapens lys, sier Wiborg.

SEB anslår nå at det er verdier for rundt 70-80 millioner kroner igjen i fondet, såfremt Autobalance kan realiseres i nærheten av Wiborgs verdivurdering.

Flere nyheter - Porteføljen har høy risiko
Buffett tjente 60 milliarder på krisen
Magnus Carlsen banker finansfolk i blinde