Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kunder stjeler for nesten 200 millioner i desember. Det samme gjør de ansatte

Mener tilstedeværelse og obersvante selgere kan motvirke juletyver. 

JULETYVERI: I Norge antas butikktyverier å utgjøre 0,7 prosent av omsetningen i desember. Det vil i år si rundt 399 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
JULETYVERI: I Norge antas butikktyverier å utgjøre 0,7 prosent av omsetningen i desember. Det vil i år si rundt 399 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Desember er den måneden hvor det stjeles mest fra butikkene. Hele 399 millioner kroner vil gå tapt under årets julehandel, anslår Virke.

I årets siste måned øker omsetningen til over det dobbelte for mange bransjer.

– Med den økte aktiviteten i butikkene, og mange vikarer, kan det være vanskeligere å ha oversikt over alt som skjer, sier sikkerhetsrådgiver Thor Martin Bjerke i Virke.

Han oppfordrer butikkledelsen å sørge for ekstra opplæring av både faste ansatte og vikarer.

I Norge antas butikktyverier å utgjøre 0,7 prosent av omsetningen i desember. Det vil i år si rundt 399 millioner kroner. Tyverier utført av ansatte blir anslått til å komme på rundt 211 millioner kroner.

Tallene er basert på historiske tall fra Centre for Retail Research i Storbritannia.

Bjerke forteller at det er de populære varene som stjeles mest.

– Noen stjeler for å selge varene videre, og de er avhengig av å få tak i varer som folk ønsker. «Vanlige folk» stjeler også det som er populært å ha, sier han.

– Tilstedeværende og observante selgere er den beste reklamen for butikken.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!