- Kungen beklager

I formiddag var det duket for oppvaskmøte mellom Sveriges statsminister Göran Persson og kung Carl Gustav på Stockholms slott.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Noe senere holdt statsministeren presskonferanse på Rosenbad, hvor han orienterte om møtet.

Ifølge Persson beklager kongen at han er blitt «misforstått» på noen av sine uttalelser under statsbesøket i Brunei - som ble oppfattet som en hyllest til styresettet. Brunei er anklaget for å være en diktaturstat, og for å bryte menneskerettigehetene.

Slik lød intervjuet:

- Sultanen er jo blitt anklaget for å være en ikke-demokrat som styrer sitt land med jernhånd, er det vanskelig å omgås og treffes og forhandle med en sånn leder, spør Expressens utsendte kongen.

- Jeg har ikke, he, av ulike årsaker så har jeg ikke hatt, så å si, den, eh, følelsen...men...jeg opplever snarere tvert i mot, at han har veldig nære...det er jo et lite land, ikke sant, man må jo ha det i bakhodet, og også, eh, lang historie, svarer kong Carl Gustav innledningsvis.

  • Les hele intervjuet

    Kongens versjon, i ettertid:

    «Etter statsbesøket i sultanatet Brunei og møtet med statsjefen var avsluttet, fikk jeg spørsmål om det hadde vært vanskelig å omgås og treffes og forhandle med en slik leder, og som det ble sagt, «som styrer sitt land med jernhånd». På det spørsmålet svarte jeg at vi som gjester ikke hadde hatt vanskeligheter, vi ble møtt med stor mennesklighet og varme. Jeg la til at jeg hadde lagt merke til at sultanens møte med sine medborgere er veldig omfattende ved mottakelser og reiser rundt i landet. Selvsagt har jeg dermed ikke uttalt meg om hvordan det står til med de demokratiske rettighetene i Brunei», heter det i uttalelsen fra kongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer