«Kungen» cashet inn

Kong Carl Gustaf er også børsspekulantenes konge. I fjor økte formuen hans med hele 43 prosent, mesteparten på grunn av gunstige aksjeplasseringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1999 økte svenskekongens formue fra 223 millioner til 319 millioner. En stor del av denne formidable verdistigningen skyldes at hans aksjer hadde et virkelig gullår på børsen i fjor.

I den kongelige svenske aksjeporteføljen finner vi nemlig selskaper som ABB, Skandinaviska Enskilda Banken, Skanska, Skandia og ikke minst Ericsson.

I år har det ikke gått like godt for alle aksjene hans. På spørsmål om kongen selv følger med på hva som skjer på børsen ordlegger han seg slik:

- Ja, det er klart at man har en interesse av å følge med i hva som hender. Det er ikke noe en vil gå glipp av i dagens situasjon. Så får en håpe at det stabiliserer seg etterhvert, men det hender sikkert. Det må jo renses litt en gang i blant. Dessverre. Det er alltid noen som taper masse penger.

Med sin formue på 843 430 svenske kroner er Dronning Silvia den fattigste i den svenske kongefamilien. Kronprinsesse Victoria har 20 millioner, prinsesse Madeleine har 19 millioner mens prins Carl-Philip disponerer hele 23 millioner.

<B>HÅVER INN: Dronning Silvia og Kong Carl Gustaf.