- Kungen råkjørte i 160 km/t

Svenske kong Carl Gustaf kappkjørte med prins Carl Philip utenfor Stockholm i går kveld, hevder øyenvitner. Dronningen var også med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det avisa Aftonbladet omtaler som «kungafamiljens vansinneferd» skal ha sjokkert flere bilister på E 18 i Karlskoga øst for Stockholm i går kveld. Avisa bringer i dag bilder fra den kongelige kappkjøringen.

Ifølge øyenvitner skal svenskekongen ha holdt en fart på mellom 150 og 160 kilometer i timen i sin gule Porsche Carrera med 381 hestekrefter. Dronning Silvia skal ha sittet i passasjersetet.

Prins Carl Philip skal ha holdt samme fart i sin lyseblå Porsche 911 Carrera Coupe.

- Det gikk utrolig fort, de lå i 150 til 160 og kjørte forbi hverandre hele tida, sier et av øyenvitnene til Aftonbladet.

- For jævlig

To menn fattet interesse for det fartsglade følget og tok opp jakten.

- Vi så tre BMW-biler som kjørte etter kongen, og sist i ekvipasjen satt prinsesse Madeleine i passasjersetet på en Saab cabriolet, sier et av øyenvitnene.

De to sjekket eierregisteret på BMW-ene og fant ut at det var den svenske rikspolisstyrelsen som stod som eiere. BMW-ene skal ifølge øyenvitnene ha hatt problemer med å henge med følget.

- Det er for jævlig at kongen skal kunne kjøre så fort, eskortert av biler som tilhører politiet, sier de to øyenvitnene som begge tidligere har blitt fratatt førekortene på grunn av råkjøring.

- De kjørte utrolig fort og det luktet brent gummi, beretter et annet øyenvitne overfor Aftonbladet.

Kong Carl Gustaf kan ikke straffes for råkjøring.

Tidligere på dagen i går hadde hele kongefamilien oppholdt seg på den lukkede go-cart- og racerbanen Gelleråsbanan i Karlskoga. Kongefamilien hadde leid hele racerbanen, hvor de moret seg med å kappkjøre med både go-carter og biler.

- Ikke kappkjøring

Det svenske hoffet hevder i dag at det kongelige følget ikke drev noen kappkjøring på E 18 og at det heller ikke var snakk om noen «vansinneferd».

Sikkerhetspersonale som var med på turen sier at gjennomsnittsfarten var på 120 km/t, hevder det svenske hoffets pressesjef, Elisabeth Tarras-Wahlberg overfor Aftonbladet.

- Naturligvis gikk det raskere ved forbikjøringer og liknende. Men at han skal ha kjørt om kapp med prins Carl Philip stemmer ikke, sier hun.

Lange strekninger av veien kongefamilien kjørte har en fartsgrense på 110 km/t. Men det forekommer også strekninger med betydelig dårligere vei og lavere fartsgrenser, skriver Aftonbladet.

<B>FARTSGLAD: </B>Det er ingen hemmelighet at svenskekongen er glad i raske biler. Her er han avbildet bak rattet i en av sine Ferrarier.<br>