Kungen slapp å blåse

Slapp avhør, bot og alkotest etter bilkrasj grunnet immunitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I likhet med vår konge, er svenskekong Carl-Gustav fritatt fra loven. Dermed slapp han billig unna etter formiddagens ulykke i Norrköping, selv om politiet gir ham skylda for å ha kjørt inn i bilen foran.

- Våre rutiner innebærer at alle blåser i alkotesten ved slike ulykker, men det har vi ingen rett til med kongen. Det inngår i immuniteten, sier polititalsmann Raine Åbrink til Expressen.

Carl-Gustav lå for nærme bakenden på bilen foran seg, en blå Volvo V70, skriver  Aftonbladet. En person som ikke er immun for straffeforfølgelse, ville vanligvis fått 800 kroner i bot.

Uskadd

- Det skjedde i en rundkjøring utenfor Norrköping. Tydeligvis var det slik at bilen foran ble tvunget til å bråbremse - muligens på grunn av en syklist, men det kan jeg ikke verifisere, sier Ann-Christine Jernberg i det svenske hoffets pressetjeneste.

- Kongens BMW kjørte da inn i den andre bilens bakre støtfanger.

Verken kongen eller vedkommende i den andre bilen skal være skadd. Kongen satt i bilen sammen med adjutanten sin.

Luksusbil

BETYDELIGE SKADER: Kongens BMW fikk seg en kraftig trøkk. FOTO: SCANPIX
BETYDELIGE SKADER: Kongens BMW fikk seg en kraftig trøkk. FOTO: SCANPIX Vis mer

Politiet vurderer nå om de skal etterforske saken.

- Bedømmingen vi skal gjøre er om det forekom uaktsomhet i trafikken fra noen av partene, sier Tomas Norin i Norrköping-politiet til Expressen.

Kongen slapp også å bli avhørt av politiet, så han byttet bare bil og forlot sin BMW på stedet. Han skal ha vært på vei fra Solliden til Stockholm, der han skal dele ut Stockholm Water Prize, og ble kjørt dit av en Säpo-bil.  

Kongens BMW er av typen M3 CSL, en bil han fikk så sent som juli i år. Den er verdsatt til ca. 800 000 kroner.

INGEN PERSONSKADER: Hverken kongen eller personen i den andre bilen skal ha blitt skadd i ulykken.