Kunne blitt prins ... men kongen sa nei

Ari Behn kunne blitt prins, men kong Harald (bildet) sa nei. Den offisielle begrunnelsen er at det ikke er kongelig tradisjon at man får en slik tittel når man gifter seg med en prinsesse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En annen årsak er at både prinsesse Märtha Louise og Ari ønsker å leve et vanlig liv.

Flere kilder bekrefter overfor Dagbladet at Ari Behns framtidige rolle allerede har vært gjenstand for en viss diskusjon ved Slottet. For en stund siden ble forfatterens eventuelle offisielle rolle diskutert. Det er kongen som har den øverste myndighet, og det var han som bestemte at hans tilkommende svigersønn ikke kan smykke seg med prinsetittelen. Dette ble gjort i full enighet med de nyforlovede.

Vanlige liv

For Slottet har det viktigste vært at forlovelsen og et framtidig giftermål ikke går utover prinsesse Märtha Louises og Ari Behns vanlige liv. Kilder på Slottet understreker at det er viktig at begge får videreutvikle sine karrierer.

- Vi skal overhodet ikke legge noen hinder i veien for Behns forfatterkarriere, sier en sentralt plassert kilde.

Dagbladet kjenner til at planen er at Behn skal delta på de fleste kongelige begivenheter i tida som kommer. Det er også aktuelt at Märtha Louise kommer til å reise sammen med Behn på forfatterens reiser. Som Dagbladet skrev i går, får Behn sin kongelige debut på slottsball i Nederland 2. februar.

Under pressekonferansen torsdag sa prinsesse Märtha Louise at det ikke er kongelig tradisjon at man blir prins når man gifter seg med en prinsesse. Hun begrunnet dette med kongelig tradisjon, og viste til at verken Erling Lorentzen eller Johan Martin Ferner er blitt prins.

Forskjellen er at prinsesse Märtha Louise, i motsetning til prinsesse Astrid og prinsesse Ragnhild, har arverett til tronen etter sin bror.

I Europas kongefamilier er det vanlig at man får kongelig tittel dersom man gifter seg med prinser og prinsesser med arverett.