Kunne fikse politisk innflytelse for 2500 pund dagen

To nye Labour-topper tatt på fersken av reportere med skjult kamera.

BEIT PÅ: Richard Caborn (t.v.), her på besøk hjemme hos statsminister Gordon Brown - som for ordens skyld ikke har noe med korrupsjonstrøbbelet å gjøre - gikk rett på, da Sunday Times stilte med skjult kamera. Foto: AFP/Leon Neal/Scanpix
BEIT PÅ: Richard Caborn (t.v.), her på besøk hjemme hos statsminister Gordon Brown - som for ordens skyld ikke har noe med korrupsjonstrøbbelet å gjøre - gikk rett på, da Sunday Times stilte med skjult kamera. Foto: AFP/Leon Neal/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

(Dagbladet): To nye britiske Labour-politikere beskyldes for å ha tilbudt politisk innflytelse mot betaling.

Det avslører Sunday Times og fjernsynskanalen Channel Four i dag.

Adam Ingram og Richard Caborn er parlamentsmedlemmer og tidligere statssekretærer, ifølge NTB med ansvar for henholdsvis forsvarssaker og idrett.

I et samarbeidsprosjekt har reportere utstyrt seg med skjult kamera og mikrofoner. Slik kunne de avsløre et nytt kapittel i korrupsjonsskandalen som rir balløya.

Skjult kameraIngram tilbød seg å bidra til lobbyvirksomhet mot en sum på 1500 pund etter parlamentsvalget i vår. Caborn sa at han ville vurdere et lignende tilbud etter valget, i en samtale med en journalist som ga seg ut for å være næringslivsleder.

Mens den kvinnelige reporteren hadde et skjult kamera i veska hun bar over skuldra, skrøt Caborn villig vekk av at han kunne lobbyere for «næringslivslederen».

- Jeg har tilgang, tilgang til de rette folkene, forklarte Caborn, som nå jobber med å få fotball-VM til England i 2018.

For sine tjenester skulle idrettstoppen ha 2500 pund dagen - omkring 25 000 kroner - pluss alle utgifter dekket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer