BEIT PÅ: Richard Caborn (t.v.), her på besøk hjemme hos statsminister Gordon Brown - som for ordens skyld ikke har noe med korrupsjonstrøbbelet å gjøre - gikk rett på, da Sunday Times stilte med skjult kamera. Foto: AFP/Leon Neal/Scanpix
BEIT PÅ: Richard Caborn (t.v.), her på besøk hjemme hos statsminister Gordon Brown - som for ordens skyld ikke har noe med korrupsjonstrøbbelet å gjøre - gikk rett på, da Sunday Times stilte med skjult kamera. Foto: AFP/Leon Neal/ScanpixVis mer

Kunne fikse politisk innflytelse for 2500 pund dagen

To nye Labour-topper tatt på fersken av reportere med skjult kamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet): To nye britiske Labour-politikere beskyldes for å ha tilbudt politisk innflytelse mot betaling.

Det avslører Sunday Times og fjernsynskanalen Channel Four i dag.

Adam Ingram og Richard Caborn er parlamentsmedlemmer og tidligere statssekretærer, ifølge NTB med ansvar for henholdsvis forsvarssaker og idrett.

I et samarbeidsprosjekt har reportere utstyrt seg med skjult kamera og mikrofoner. Slik kunne de avsløre et nytt kapittel i korrupsjonsskandalen som rir balløya.

Skjult kameraIngram tilbød seg å bidra til lobbyvirksomhet mot en sum på 1500 pund etter parlamentsvalget i vår. Caborn sa at han ville vurdere et lignende tilbud etter valget, i en samtale med en journalist som ga seg ut for å være næringslivsleder.


Mens den kvinnelige reporteren hadde et skjult kamera i veska hun bar over skuldra, skrøt Caborn villig vekk av at han kunne lobbyere for «næringslivslederen».

- Jeg har tilgang, tilgang til de rette folkene, forklarte Caborn, som nå jobber med å få fotball-VM til England i 2018.

For sine tjenester skulle idrettstoppen ha 2500 pund dagen - omkring 25 000 kroner - pluss alle utgifter dekket.

For vel en uke siden ble tre tidligere britiske ministre midlertidig ekskludert fra Labour på grunn av lignende beskyldninger.

Geoff Hoon, Patricia Hewitt og Stephen Byers er - eller var - alle toppnavn i Gordon Browns parti, da de ble avslørt som korrupte.

Vise seg framHoon sa senere at han bare ville vise seg fram for lobbyistene.

Sakene kan bli en belastning for regjeringspartiet fram mot valget, og i en meningsmåling utført for Sunday Times svarer 49 prosent av de 1500 spurte at Gordon Browns regjering er den mest korrupte i Storbritannias historie.

Etter lenge å ha ligget langt bak David Cameron og De konservative på meningsmålingene, har Labour den siste tida kjempet seg sakte men sikkert helt opp i ryggen på utfordreren.

Det var før korrupsjonsavsløringene.

Både Ingram og Caborn nekter ifølge NTB for å ha opptrådt uetisk.


TILBØD HJELP: Adam Ingram tilbød sine tjenester for 1500 pund. Foto:REUTERS/Andrew Stuart/Scanpix
TILBØD HJELP: Adam Ingram tilbød sine tjenester for 1500 pund. Foto:REUTERS/Andrew Stuart/Scanpix Vis mer