Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kunne gått fryktelig galt

Her går MOTs norgesturné i grøfta. Vettskremte vitner fryktet for livet.

HENGER I GRØFTA: Her har hengeren akkurat smelt ned i grøfta, men bussjåføren kjører videre. Foto: Tipser
HENGER I GRØFTA: Her har hengeren akkurat smelt ned i grøfta, men bussjåføren kjører videre. Foto: Tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var utrolig skummelt. En øyeblikk var jeg sikker på at jeg kom til å få hele hengeren i hodet, sier Sondre Magnussen (25).

Sammen med kamerat Paal Sundnes (25), var han lørdag formiddag på vei mellom Alvdal og Koppang. Foran dem på veien kjørte organisasjonen MOT sin turnébuss, som var i ferd med å avslutte en tre måneder lange turné. Bak bussen var det festet en tilhenger.

Plutselig ser guttene at hengeren løsner fra bussen.

- Og i neste sekund flyr den av, og hopper og spretter på veien før den til slutt havner i grøfta, sier Magnussen, og anslår at hengeren er omtrent dobbelt så stor som deres lille Audi.

Merket ingenting Bussjåføren merker imidlertid ikke hva som har skjedd, og kjører uanfektet videre.

- Vi kjørte 1,2 mil før bussen stoppet. Sjåføren ble nærmest sjokkskadet da vi fortalte hva som hadde skjedd. Så nå er han på vei tilbake for å se etter hengeren, sier Magnussen på telefon til Dagbladet kort tid etter uhellet.

Til tross for en rystende opplevelse, priser Magnussen seg likevel lykkelig.

- Det kunne gått fryktelig galt! Hvis hengeren hadde havnet over i motsatt kjørebane kunne den truffet en møtende bil. Det er vel neppe noen som hadde overlevd å få en svært henger i 100 kilometer i timen i fronten.

- Gikk heldigvis bra - Jeg skjønner at man skvetter når man ser noe sånt, men dette gikk heldigvis bra, sier Kjetil Wernersen.

Han er bussjåfør i selskapet Vipturné, som har kjørt bussen for MOT de siste tre månedene. Det var riktignok ikke Wernersen som kjørte bussen da hengeren datt av, men han snakker på vegne av selskapet som eier bussen.

Wernersen forteller at bussen var tom for passasjerer og materiell, og skulle tilbake vognhallen. Han mener at hastigheten som ble holdt da tilhengeren løsnet var lav.

- Tilhengeren var helt tom, og den veide veldig lite. Vi tror dette var et tretthetsbrudd i hengerfestet, men foreløpig er dette bare spekulasjoner, sier Wernersen.

- Heldigvis gikk dette bra, sier han.