Skambanket av russ:

- Kunne gått helt galt

- De gikk bare etter hodet, forteller Mathias (19).

RYSTET: Olav Rafoss er rystet over at kjekling mellom russ på SMS kunne kulminere i at sønnen Mathias ble alvorlig skadd. Foto: Privat
RYSTET: Olav Rafoss er rystet over at kjekling mellom russ på SMS kunne kulminere i at sønnen Mathias ble alvorlig skadd. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- En hel gjeng bare angrep. De sa ikke et eneste ord, og begynte å sparke og slå på meg. Jeg så bare en haug av såler rundt meg som fløy i trynet, og slag, forteller Mathias Wiik Rafoss (19) til Dagbladet.

- Jeg ble bare angrepet mot hodet. Det var ikke noe særlig med skrammer mot resten av kroppen - de gikk mot vitale deler.

- Det kunne gått helt galt, sier Mathias' far Olav Rafoss (61).

Ettervirkninger

19-åringen fra Åsgårdstrand ble natt til fredag 28. mai angrepet av russ fra en rivaliserende buss, og brutalt banket opp. Ifølge Mathias og vitner gikk han i bakken, og ble tildelt en rekke spark og slag mot hodet også mens han lå nede.

Han fikk konstatert brudd i nesa og øyehulebeinet, og har fremdeles ettervirkninger.

- Jeg har smerter rundt øyet og nesa. I tillegg har jeg en del hodepine etter hjernerystelsen. Jeg har vært mye svimmel og hatt det kjipt. Men det begynner å bli litt bedre nå, forteller han.

19-åringen har dobbeltsyn og skjeler. Han har fått satt inn ei titanplate i bunnen av øyehulen.

- Vi vet ikke helt hvordan dette blir før om halvannen til to måneder. Vi er optimister av natur, og satser på at dette går bra, sier pappa Olav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer