- Kunne hatt internasjonal toppjobb for lenge siden

Jens Stoltenberg hedret som «mester i global endring» i New York i natt.

MIDTPUNKT: Statsminister Jens Stoltenberg ble hedret av verdensledere i natt. Her sammen med CNN-gründer Ted Turner og FNs generalsekretær Ban Ki-Moon. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
MIDTPUNKT: Statsminister Jens Stoltenberg ble hedret av verdensledere i natt. Her sammen med CNN-gründer Ted Turner og FNs generalsekretær Ban Ki-Moon. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Verdensledere, næringslivstopper og kjendiser var i natt samlet til middag på luksuriøse Pierre Hotel i New York for å hedre vinneren av «Champion of Global Change Award». I år var det Norges statsminister.

Sammen med blant andre CNN-gründeren Ted Turner, toppsjefen Rex Tillerson i verdens største selskap, oljeselskapet Exxonmobil, FNs generalsekretær Ban Ki-Moon, Norges landsmoder Gro Harlem Brundtland og rockebandet Linkin Park deltok Stoltenberg på den eksklusive festen i natt norsk tid.

Global mester - Føler du deg som en mester i global endring?

- Vel, først og fremst er dette en anerkjennelse til Norges innsats internasjonalt over mange år, blant annet for klima og for vaksineprogrammet for verdens barn. Jeg har ikke gjort dette alene, men jeg har ledet to FN-grupper som norsk statsminister. Den ene dreide seg om finanisering av klimatiltak og den andre om reform av FN-systemet, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Prisen deles ut av UN Foundation. Det er en stiftelse som ble startet av Ted Turner i 1998 da han donerte 1 milliard dollar (om lag 5,6 milliarder kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.