Laila Bertheussen-saken

Kunne ikke avlyse på Facebook

Nå er Laila Bertheussen (56) rettskraftig dømt.

DØMT: Laila Bertheussen (56) er nå rettskraftig dømt til ett år og åtte måneders fengsel, ettersom hun har trukket anken over straffeutmålingen fra Oslo tingrett (bildet). Tegning: Fedor Sapegin / Dagbladet
DØMT: Laila Bertheussen (56) er nå rettskraftig dømt til ett år og åtte måneders fengsel, ettersom hun har trukket anken over straffeutmålingen fra Oslo tingrett (bildet). Tegning: Fedor Sapegin / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med bare to dager til hovedforhandlingen skulle begynne i Borgarting lagmannsrett, valgte Laila Bertheussen (56) tirsdag å kunngjøre på Facebook at hun trekker anken over straffeutmålingen fra Oslo tingrett.

«Det er ikke meningsfullt å stille i en en rettssak som kun skal handle om straffen for noe jeg ikke har gjort. Så jeg tar straffen», skrev 56-åringen.

Iscenesatte angrep

Hun ble i januar dømt til ett år og åtte måneders fengsel i Oslo tingrett for å ha iscenesatt angrep på boligen og bilen hun deler med sin samboer, tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, samt ha skrevet trusselbrev som rammer Wara, henne selv og tidligere sikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde. Hensikten var å ramme personene bak teaterstykket «Ways of Seeing», som blant annet viste video av huset.

Bertheussen anket dommen, men lagmannsretten godtok bare anke over straffeutmålingen; skyldspørsmålet er endelig avgjort. Nå som anken er trukket, er tingrettsdommen rettskraftig, og 56-åringen må sone.

Statsadvokatene Marit Formo og Frederik Ranke har forberedt seg grundig til ankesaken, men må nå finne på noe annet å gjøre de to dagene rettssaken skulle foregått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer